Klantregisseur Ontwikkeling

Vacature

Geen dag is hetzelfde in het werk van een klantregisseur bij Rijnvicus. Werk je graag met mensen en weet jij mensen te motiveren en te activeren richting een betaalde werkplek? Ben iemand die staat voor kwaliteit, gaat voor resultaat en niet rust voor een kandidaat geholpen is aan een passende baan? Dan zijn wij op zoek naar jou en ontmoeten wij jou graag!

Wat ga je doen

Regie op het proces van ontwikkeling van medewerkers en kandidaten is de meest belangrijke taak van Rijnvicus.  Door middel van verschillende instrumenten die zowel binnen Rijnvicus als buiten beschikbaar zijn zet het team Ontwikkeling zich volledig in om het doel van een betaalde baan te behalen.

Door middel van een methodische aanpak begeleidt je als klantregisseur, een kandidaat op de klantroute van A tot Z naar de arbeidsmarkt en je hebt hier ook de volledige regie over. Na een participatie-intake die je gezamenlijk doet met de inkomensspecialist van het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn, meld je de kandidaat aan bij Opstap (interne diagnoseafdeling), voor een verdiepende diagnose. Je stelt met de kandidaat het trajectplan op en zet daarbij die instrumenten in die nodig zijn om het overeengekomen einddoel te behalen. Je stemt af met o.a. de praktijkopleiders en de werkleiders van de Leerwerktrajecten, de werkgeversadviseurs van het WSP en andere professionals die nodig zijn op de route die de kandidaat doorloopt. Je controleert en evalueert het verloop van het trajectplan en stuurt bij daar waar nodig. Regie is coördineren, overzicht houden en beslissingen nemen.

We verwachten dat je actief bijdraagt aan een goede samenwerking binnen je team, binnen Rijnvicus als geheel en met externe partners. Wat we van onze medewerkers verwachten, leef jij voor in je eigen houding en gedrag: respectvol, professioneel, open en benaderbaar.

Wie zijn wij?

Rijnvicus is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Wij bieden wegen naar werk voor mensen voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet gemakkelijk te bereiken is. Onze kracht is het begeleiden naar werk door werk. Omdat we erin geloven dat je kennis en ervaring het beste leert, door het te doen.

Binnen het leerwerkbedrijf zijn ruim 500 medewerkers aan de slag in een aangepaste werkomgeving. Daarnaast begeleiden we ieder jaar honderden werkzoekenden naar een passende baan o.a. in onze mooie leerwerkomgeving waar we mensen opleiden naar betaalde banen in bijvoorbeeld horeca, groen, logistiek, metatechniek en schoonmaak. We werken hiervoor nauw samen met werkgevers, onderwijs en zusterbedrijven in de regio. Het ontwikkelen van de mensen doen we door middel van leerwerklijnen binnen en buiten de organisatie.

De komende jaren gaan we de leerwerklijnen verder uitbreiden, want we willen doorlopend blijven inspelen op vraag vanuit de arbeidsmarkt. Op die manier kunnen we onze mensen de beste baankansen blijven bieden.  Ontwikkelen is onze core-business. Het ontwikkelen van mensen, het ontwikkelen van (nieuwe) werksoorten en het ontwikkelen van ons aanbod in productie en dienstverlening. Als je bij ons wilt werken, moet ontwikkelen je belangrijkste drijfveer zijn.

Team Ontwikkeling

Team Ontwikkeling richt zich op kandidaten waarvan we verwachten dat langer dan een half jaar nodig is om naar werk te worden ontwikkeld. De klantregisseurs Ontwikkeling begeleiden de kandidaten. Dit zijn reguliere kandidaten, statushouders en kandidaten met een arbeidsbeperking. De klantregisseurs Ontwikkeling werken voor de plaatsing samen met de werkgeversadviseurs van het team Werk van Rijnvicus. Met een totaalpakket aan leerwerktrajecten, coaching, trainingen, ontwikkelen wij  mensen op basis van hun talent en vaardigheden, met als doel uitstroom naar betaald werk. Voor deze functie zoeken wij twee nieuwe collega’s. Voor het team Statushouders zoeken we iemand die affiniteit en het liefst ook ervaring heeft met deze doelgroep. Voor het team BAB zoeken we iemand die ervaring heeft met het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking. Daarnaast ben je bekend met het proces van het aanvragen van loonkostensubsidies en de indicatie Nieuw Beschut.

Wie ben je?

Als je bij ons wilt werken, moet ontwikkelen je belangrijkste drijfveer zijn. En je moet je natuurlijk thuisvoelen in een sociale werkomgeving. We zoeken iemand die begrijpt dat mensen het verschil maken en die in staat is het beste uit zijn/haar mensen te halen. Bij Rijnvicus hebben we hart voor de zaak en oog voor resultaat. Het is belangrijk dat je klantgericht bent, denkt in oplossingen en snel kunt schakelen.

Je hebt HBO-werk en denkniveau en je bent inhoudelijk deskundig op het gebied van de Participatiewet.  Je bent initiatiefrijk, scherp op het resultaat en scherp op de relatie. Je bent klantgericht en denkt vanuit mogelijkheden. Door middel van jouw  uitstekende communicatieve vaardigheden en verschillende gesprekstechnieken weet jij kandidaten te motiveren en in beweging te krijgen.  Sensitiviteit, nieuwsgierigheid en zelfreflectie zijn voor ons belangrijke eigenschappen. Je bent gericht op samenwerking en voelt je thuis in een veranderende omgeving. Ervaring met Suite (GWS4ALL) als klantvolgsysteem en/of ervaring met een arbeidsdiagnose-, matching- en ontwikkelinstrument, bijv Werkstap is een pré.

Werkervaring:  3-5 jaar 

Opleiding:  HBO werk- en denkniveau

Wat bieden wij?

We bieden je een zeer uitdagende functie in een dynamische, ambitieuze en informele werkomgeving. en dagen je uit om jezelf in de komende jaren verder te ontwikkelen.  

Deze functie is gewaardeerd in schaal 9  en betreft de HR21-functie van medewerker beleidsuitvoering II . Afhankelijk van competenties en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 2.865 en maximaal € 4.208 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Sandra Grooten, teamleider van het team Ontwikkeling. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-55858061.

Interesse?

Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan t/m 30-04-2022 o.v.v vacaturenummer 22-50 via de reageerknop onderaan deze webpagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Deze vacature is opengesteld voor externe kandidaten. Externe medewerkers die reeds bij ons werkzaam zijn krijgen voorrang in de wervingsprocedure.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

DienstverbandTijdelijk dienstverband met uitzicht op vast dienstverband
Omvang functieFulltime/Parttime
Salarismax. € 4.208
Aantal posities1
Uren32-36 uur p/w
PlaatsAlphen aan den Rijn
ProvincieZuid-Holland
LandNederland
Referentienummer2022/50
ContactSandra Grooten, 06-55858061
Gepubliceerd25-03-2022
Uiterste datum30-04-2022
Reageer

Solliciteer op deze functie

Vul onderstaande velden zo compleet mogelijk in om te solliciteren op deze functie.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het verplichte veld achternaam is niet ingevuld
Het verplichte veld e-mailadres is niet ingevuld
Het veld telefoonnummer bevat geen geldig telefoonnummer. Noteer hier een telefoonnummer, bestaande uit tien cijfers, zonder gebruik van spaties of andere karakters.
Het verplichte veld opmerking. vermeld hier op welke functie je solliciteert. is niet ingevuld
Please, select a file for upload
Please, select a file for upload

Door hieronder 'Verstuur' te selecteren, ga ik akkoord met het Privacybeleid van Rijnvicus.