Nieuws RSS icoon

 • Berichten coronavirus >>

 • Wormenhotels: samen werken aan een betere wereld

  20 september 2021

  Bij Rijnvicus zijn er onlangs kliko’s omgebouwd tot heuse wormenhotels. Zo gaan de kliko’s niet verloren kunnen we van ons afval grondstoffen te maken. Zo werken we aan een betere wereld: ook wel circulaire economie genoemd. In de moestuin bij Rijnvicus wordt ook een wormenhotel gebruikt.

 • Grote opkomst tijdens raadsbezoek aan Rijnvicus

  09 september 2021

  Op 8 september bezochten leden, van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus. De raadsleden werden bijgepraat over de ontwikkelingen die spelen rondom de Participatiewet en de dienstverlening richting onze inwoners vanuit het Serviceplein en Rijnvicus.

 • Mooie resultaten voor Online Banenmarkt

  09 september 2021

  Op 1 september was de 3e Rijnvicus Online Banenmarkt. Het online evenement waar werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact komen. En waar werkzoekenden een leuke baan kunnen vinden.

 • Fietsenwerkplek Castellum van start

  03 september 2021

  Vanaf 1 september kunt u als gebruiker van fietsenstalling Castellum (aan het Fossapad in Alphen aan den Rijn) op de woensdagen tussen 8.00 tot 18.00 uur uw fiets laten repareren, ‘s ochtends uw kapotte fiets brengen en aan het einde van de middag deze gerepareerd ophalen. Iedereen weer veilig de weg op!

 • Rijnvicus wordt steeds groener!

  09 september 2021

  Vorig jaar startte een aantal medewerkers enthousiast aan een heuse eigen Rijnvicus-moestuin. Grond werd omgespit, fruitbomen gepland en kruiden verbouwd. Met behulp van de afdeling Metaal werden bakken voor de kruiden gemaakt. Binnenkort beginnen zij ook met het bouwen van kassen en rekken om druiven tegenaan te laten groeien.

 • Online Banenmarkt een groot succes

  27 juli 2021

  Nu de resultaten in kaart zijn gebracht kunnen we met trots stellen dat de Online Banenmarkt stevig staat.