Nieuws RSS icoon

 • Succesvolle samenwerking School@Work: 11 jongeren halen diploma

  03 juli 2020

  Op donderdag 2 juli zijn de diploma’s uitgereikt aan de 11 jongeren die hebben deelgenomen aan het leerwerktraject School@Work. Dit leerwerktraject is een samenwerking tussen MBO Rijnland en Rijnvicus met als doel om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een mooie baan of vervolgopleiding. Deze jongeren hebben hun entreeopleiding (mbo niveau 1) succesvol afgerond.

 • Nieuwe baan voor onze directeur Jan de Vries

  30 juni 2020

  Jan de Vries wordt directeur – bestuurder bij de zorginstelling DSV I Verzorgd leven in Katwijk en Lisse. Hij stopt per 1 september als directeur van Rijnvicus.

 • Artikel 1 grondwet: gelijke behandeling

  19 juni 2020

  "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan." Dit artikel hangt ook in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. En niet voor niets. Deze weken blijkt het na het politiegeweld in Amerika weer zeer actueel.

 • Schoonmaak: Wij houden alles netjes bij

  15 juni 2020

  De grote ontvangsthal van het gemeentehuis is nagenoeg leeg. Tineke De Brouwer loopt tussen de lege balies en zithoekjes door, en stoft alles nauwgezet af. Zij werkt via Rijnvicus op deze locatie, terwijl de helft van haar ploeg noodgedwongen thuis zit.

 • Nieuwe kansen voor werkgevers

  25 mei 2020

  Onlangs was er in veel sectoren nog een tekort aan goede werknemers, nu stijgt de werkloosheid snel. Dit kan voordeel opleveren voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel.

 • Rijnvicus beheert fietsenstallingen

  09 juni 2020

  De twee fietsenstallingen in het Alphense centrum worden vanaf 8 juni door medewerkers van Rijnvicus beheerd, in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn.

 • Netwerkcafé In The Flow: Het werkt!

  03 maart 2020

  Op 20 februari was alweer de 4e editie van netwerkcafé In The Flow. Tijdens dit netwerkcafé presenteerden 13 gemotiveerde werkzoekenden zich in 1 minuut (dit heet ook wel pitchen) aan ondernemers. Inmiddels hebben al veel werkzoekenden die dankzij de diverse netwerkcafés een mooie baan gevonden in de regio.

 • Uitnodiging: Netwerkcafé In the Flow - 20 februari

  04 februari 2020

  Al drie keer hebben iFlow, VOA en Rijnvicus het netwerkcafé georganiseerd. Wij nodigen u van harte uit mee te doen aan de vierde editie van het netwerkcafé In the Flow. Inmiddels hebben al veel werkzoekenden dankzij het netwerkcafé een mooie baan gevonden in de regio. We zoeken naar meer werkgevers die willen bijdragen aan dit succes!

 • Rijnvicus wint dankzij Alphense ondernemers de VOAWARD MKB-XL

  10 januari 2020

  Op donderdag 9 januari was de verkiezing van de VOAWARDS (de ondernemersprijs van de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn).

 • Uitreiking VOAWARDS: Rijnvicus grote kanshebber

  09 januari 2020

  Het is bijna zo ver. Op donderdag 9 januari worden de VOAWARDS uitgereikt. Rijnvicus is genomineerd in de categorie MKB-XL. Samen met VRHL content en creatie en Eskens groep. We wensen de andere genomineerden veel succes!

 • Rijnvicus genomineerd voor de VOAWARDS 2020

  13 december 2019

  De Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) heeft de 15 genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020. Rijnvicus is genomineerd in de categorie MKB XL. In oktober hebben VOA-leden gestemd op bedrijven die volgens hen een VOAWARD verdienen. Bedankt voor alle stemmen op Rijnvicus! We feliciteren ook alle andere genomineerden voor de VOAWARDS.

 • 2e netwerkcafé in The Flow: veel interesse in gemotiveerde werkzoekenden

  03 maart 2020

  Op 10 oktober was de 2e editie van het netwerkcafé In The Flow.

 • De Beurs van het Werk op 2 november was een groot succes!

  03 maart 2020

  Op zaterdag 2 november bezochten meer dan 800 mensen de Beurs van het Werk.

 • 1e Hartstikke Sociaal Bokaal uitgereikt door staatssecretaris van Ark

  03 maart 2020

  De VOA en Rijnvicus organiseerden op 30 oktober samen de Ontbijtsessie Hartstikke Sociaal.

 • De Beurs van het Werk op zaterdag 2 november

  22 oktober 2019

  Op zaterdag 2 november is iedereen welkom bij de Beurs van het Werk in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

 • Ontbijtbijeenkomst Hartstikke Sociaal op woendag 30 oktober

  22 oktober 2019

  Een evenement dat elk jaar weer terugkeert en waarbij ondernemers met een hart voor sociaal ondernemen in het zonnetje worden gezet.

 • Voor werkgevers en werkzoekenden: netwerkcafé in iFlow op 10 oktober

  07 oktober 2019

  Op donderdag 10 oktober van 9.00 tot 10.30 uur is er weer een Netwerkcafé in iFlow. Het netwerkcafé is een initiatief van Rijnvicus, VOA en iFlow en is bedoeld om werkzoekenden en werkgevers aan elkaar te koppelen. Als werkgever bent u bent van harte uitgenodigd.

 • Rijnvicus in ondernemersmagazine INTO business

  04 oktober 2019

  Rijnvicus beheert vol enthousiasme sporthal De Vlinder in Ter Aar. Onze medewerkers doen het beheer, de horeca en maken schoon.

 • De Ruilwinkel sluit per 1 december

  04 september 2019

  De Ruilwinkel is al 5 jaar een leerwerklocatie van Rijnvicus. De Ruilwinkel wordt gesloten omdat de kosten, zoals huisvesting en personeel, te hoog zijn. Ook zijn de opbrengsten te laag en stromen te weinig medewerkers door naar regulier werk.

 • Sporthal De Vlinder weer open

  22 oktober 2019

  Vanaf 26 augustus heropent sporthal De Vlinder, het sportcafé is vanaf 27 augustus weer open. Tijdens de zomervakantie is er hard gewerkt om de sporthal en het sportcafé weer helemaal klaar te maken voor het nieuwe sportieve seizoen.

 • Nieuwe samenwerking: Rijnvicus en Stichting WerkVinden Alphen

  29 juli 2019

  Op maandag 15 juli 2019 was de ondertekening van de samenwerkingsafspraken tussen Rijnvicus en WerkVinden Alphen. Beide organisaties vinden het belangrijk om elkaar aan te vullen en hebben een gezamenlijk doel: voor zoveel mogelijk mensen een betaalde baan te vinden. Beide partijen hebben veel contacten met werkzoekenden en werkgevers.

 • Geslaagde 1e editie van netwerkcafé In the Flow

  05 juli 2019

  Op donderdag 4 juli heeft Rijnvicus de 1e editie georganiseerd van het netwerkcafé In the Flow. Dit is een laagdrempelige bijeenkomst waar ondernemers en gemotiveerde werkzoekenden elkaar ontmoeten. De werkzoekenden hebben zichzelf kort gepresenteerd met prachtige pitches. Daarna was er tijd om te netwerken. De eerste banen zijn een feit.

 • Rijnvicus beheert sporthal De Vlinder

  02 juli 2019

  Per 1 juli 2019 beheert Rijnvicus sporthal De Vlinder. Rijnvicus kreeg officieel de sleutel overgedragen van de gemeente Nieuwkoop. Wethouder Bernadette Wolters gaf symbolisch de bal door aan Jan de Vries (directeur van Rijnvicus). Rijnvicus neemt zowel de schoonmaak als de horeca op zich.

 • Ondernemers in zonnetje gezet door Rijnvicus

  15 maart 2019

  Op 14 maart 2019 (tijdens de Dag van de 1000 voorbeelden) heeft Rijnvicus verschillende ondernemers bezocht en in het zonnetje gezet. Dit om waardering uit te spreken en ze een welverdiend cadeautje te geven. Deze ondernemers zorgen ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zijn.