Nieuws RSS icoon

 • Berichten coronavirus >>

 • Tawfiq tekent contract bij De Schaar

  Voor de kleermaker uit Syrië is dit de ideale werkplek.

 • Met Taal op weg

  11 december 2020
 • Vier deelnemers hebben installatieproject succesvol afgerond

  12 november 2020

  Op 3 november is het installatieproject Holland Rijnland afgesloten met de uitreiking van een certificaat aan 7 deelnemers uit Holland Rijnland. In deze groep zaten 4 deelnemers uit regio Rijnstreek (gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop). Deze deelnemers zijn nu klaar voor werk in de installatiebranche.

 • Annelies Doornbosch ad interim directeur Rijnvicus

  10 november 2020

  Per 10 november start Annelies Doornbosch als ad interim directeur van Rijnvicus. Zij neemt de functie waar totdat er een nieuwe, vaste directeur is geworven. De planning is dat de nieuwe vaste directeur start in het 1e kwartaal van 2021.

 • Proactief in contact met Tozo-ondernemers

  09 november 2020

  Gemeente Alphen aan den Rijn en Rijnvicus zetten in op ondersteuning aan ondernemers die TOZO hebben aangevraagd. Dit doen zij met ondernemers uit de regio voor ondernemers uit de regio. Voor en door ondernemers. Een team van ondernemers, ingehuurd door Rijnvicus, gaat actief bedrijven bellen die Tozo hebben aangevraagd. Het is belangrijk om goed in verbinding te blijven met de ondernemers.

 • Doe mee aan het onderzoek: verbeter onze website  

  05 november 2020

  Bij Rijnvicus willen we graag onze dienstverlening en informatievoorziening verbeteren. Zo ook onze website www.rijnvicus.nl. Dit kunnen wij niet alleen.  

 • Coronaproof GO-through- bioscoopevent laat werkzoekenden en werkgevers kennismaken

  29 oktober 2020

  Door corona is het nu niet eenvoudig werkzoekenden te laten kennismaken met een potentiële werkgever. Om dit toch mogelijk te maken voor mensen met een arbeidsbeperking organiseerde het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland op 29 oktober een ludiek event: een GO-through bioscoop.

 • Ruim 75 % van werkzoekenden baan gevonden via virtueel netwerkcafé 

  23 oktober 2020

  In deze spannende tijden zijn er ook successen. Tijdens het virtueel netwerkcafé hebben inmiddels al 7 van de 9 werkzoekenden een baan gevonden. Ondernemers waar ze aan de slag gaan, zijn: Bol.com, ABN AMRO, GGD, PostNL, Flexx Gym en DFS.

 • Interim-directeur Rijnvicus legt functie neer

  08 oktober 2020

  Interim-directeur Mark Bouma legt per direct zijn functie bij Rijnvicus neer.

 • Kom naar het virtueel netwerkcafé

  Op 24 september is het virtueel netwerkcafé. Dit is een laagdrempelige bijeenkomst waar ondernemers en gemotiveerde werkzoekenden elkaar ontmoeten.

 • Scala College gaat langdurige samenwerking aan met Rijnvicus

  15 september 2020

  Hennie Weeber, vestigingsdirecteur bij het Scala College en Ramon van de Griend, manager schoonmaak bij Rijnvicus, hebben een nieuwe overeenkomst getekend. Al sinds 2008 maakt Rijnvicus alle locaties van het Scala College schoon. Met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven wordt de werkgelegenheid van vele medewerkers van Rijnvicus gecontinueerd. En de vier schoolgebouwen van het Scala College zijn verzekerd van goed onderhoud.

 • Mark Bouma ad interim directeur Rijnvicus

  14 augustus 2020

  Per 31 augustus start Mark Bouma als ad interim directeur van Rijnvicus. Hij neemt de functie van de vertrokken Jan de Vries waar. Rijnvicus is blij dat er snel een geschikte ad interim directeur is gevonden, die passende ervaring heeft, verbindingen kan leggen en die ook het werkveld goed kent.

 • Arriva, Rijnvicus, UWV en mboRijnland verkleinen afstand tot de arbeidsmarkt

  21 juli 2020


  Onlangs is het Arriva ServiceTeam in Zuid-Holland Noord van start gegaan. Samen met Rijnvicus, UWV en mboRijnland, biedt Arriva werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstap naar werk. Deelnemers worden via UWV en Rijnvicus geselecteerd en werken twee tot zes maanden bij het ServiceTeam. Via mboRijnland mogen ze de eenjarige entreeopleiding naar een diploma volgen. Vervolgens stromen zij door naar een baan als buschauffeur, monteur, medewerker beveiliging, facilitaire zaken of schoonmaak. Dit kan bij Arriva of bij één van haar samenwerkingspartners.

 • Hallmark zet weer alle kaarten in op Rijnvicus

  14 juli 2020

  Op maandag 13 juli ondertekenden Jan de Vries (directeur Rijnvicus) en Richard Grootenboer (Finance Director Europe Hallmark Cards) opnieuw voor langdurige samenwerking. Voor de komende 3 jaar is de werkgelegenheid van ongeveer 85 mensen veiliggesteld. De medewerkers komen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. De meeste medewerkers van Rijnvicus hebben (enige) afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Succesvolle samenwerking School@Work: 11 jongeren halen diploma

  03 juli 2020

  Op donderdag 2 juli zijn de diploma’s uitgereikt aan de 11 jongeren die hebben deelgenomen aan het leerwerktraject School@Work. Dit leerwerktraject is een samenwerking tussen MBO Rijnland en Rijnvicus met als doel om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een mooie baan of vervolgopleiding. Deze jongeren hebben hun entreeopleiding (mbo niveau 1) succesvol afgerond.

 • Nieuwe baan voor onze directeur Jan de Vries

  30 juni 2020

  Jan de Vries wordt directeur – bestuurder bij de zorginstelling DSV I Verzorgd leven in Katwijk en Lisse. Hij stopt per 1 september als directeur van Rijnvicus.

 • Schoonmaak: Wij houden alles netjes bij

  15 juni 2020

  De grote ontvangsthal van het gemeentehuis is nagenoeg leeg. Tineke De Brouwer loopt tussen de lege balies en zithoekjes door, en stoft alles nauwgezet af. Zij werkt via Rijnvicus op deze locatie, terwijl de helft van haar ploeg noodgedwongen thuis zit.

 • Nieuwe kansen voor werkgevers

  25 mei 2020

  Onlangs was er in veel sectoren nog een tekort aan goede werknemers, nu stijgt de werkloosheid snel. Dit kan voordeel opleveren voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel.

 • Rijnvicus beheert fietsenstallingen

  09 juni 2020

  De twee fietsenstallingen in het Alphense centrum worden vanaf 8 juni door medewerkers van Rijnvicus beheerd, in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn.

 • Netwerkcafé In The Flow: Het werkt!

  03 maart 2020

  Op 20 februari was alweer de 4e editie van netwerkcafé In The Flow. Tijdens dit netwerkcafé presenteerden 13 gemotiveerde werkzoekenden zich in 1 minuut (dit heet ook wel pitchen) aan ondernemers. Inmiddels hebben al veel werkzoekenden die dankzij de diverse netwerkcafés een mooie baan gevonden in de regio.

 • Uitnodiging: Netwerkcafé In the Flow - 20 februari

  04 februari 2020

  Al drie keer hebben iFlow, VOA en Rijnvicus het netwerkcafé georganiseerd. Wij nodigen u van harte uit mee te doen aan de vierde editie van het netwerkcafé In the Flow. Inmiddels hebben al veel werkzoekenden dankzij het netwerkcafé een mooie baan gevonden in de regio. We zoeken naar meer werkgevers die willen bijdragen aan dit succes!

 • Rijnvicus wint dankzij Alphense ondernemers de VOAWARD MKB-XL

  10 januari 2020

  Op donderdag 9 januari was de verkiezing van de VOAWARDS (de ondernemersprijs van de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn).

 • Uitreiking VOAWARDS: Rijnvicus grote kanshebber

  09 januari 2020

  Het is bijna zo ver. Op donderdag 9 januari worden de VOAWARDS uitgereikt. Rijnvicus is genomineerd in de categorie MKB-XL. Samen met VRHL content en creatie en Eskens groep. We wensen de andere genomineerden veel succes!

 • Rijnvicus genomineerd voor de VOAWARDS 2020

  13 december 2019

  De Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) heeft de 15 genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020. Rijnvicus is genomineerd in de categorie MKB XL. In oktober hebben VOA-leden gestemd op bedrijven die volgens hen een VOAWARD verdienen. Bedankt voor alle stemmen op Rijnvicus! We feliciteren ook alle andere genomineerden voor de VOAWARDS.

 • 2e netwerkcafé in The Flow: veel interesse in gemotiveerde werkzoekenden

  03 maart 2020

  Op 10 oktober was de 2e editie van het netwerkcafé In The Flow.

 • De Beurs van het Werk op 2 november was een groot succes!

  03 maart 2020

  Op zaterdag 2 november bezochten meer dan 800 mensen de Beurs van het Werk.

 • 1e Hartstikke Sociaal Bokaal uitgereikt door staatssecretaris van Ark

  03 maart 2020

  De VOA en Rijnvicus organiseerden op 30 oktober samen de Ontbijtsessie Hartstikke Sociaal.

 • De Beurs van het Werk op zaterdag 2 november

  22 oktober 2019

  Op zaterdag 2 november is iedereen welkom bij de Beurs van het Werk in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

 • Ontbijtbijeenkomst Hartstikke Sociaal op woendag 30 oktober

  22 oktober 2019

  Een evenement dat elk jaar weer terugkeert en waarbij ondernemers met een hart voor sociaal ondernemen in het zonnetje worden gezet.

 • Voor werkgevers en werkzoekenden: netwerkcafé in iFlow op 10 oktober

  07 oktober 2019

  Op donderdag 10 oktober van 9.00 tot 10.30 uur is er weer een Netwerkcafé in iFlow. Het netwerkcafé is een initiatief van Rijnvicus, VOA en iFlow en is bedoeld om werkzoekenden en werkgevers aan elkaar te koppelen. Als werkgever bent u bent van harte uitgenodigd.

 • Rijnvicus in ondernemersmagazine INTO business

  04 oktober 2019

  Rijnvicus beheert vol enthousiasme sporthal De Vlinder in Ter Aar. Onze medewerkers doen het beheer, de horeca en maken schoon.

 • De Ruilwinkel sluit per 1 december

  04 september 2019

  De Ruilwinkel is al 5 jaar een leerwerklocatie van Rijnvicus. De Ruilwinkel wordt gesloten omdat de kosten, zoals huisvesting en personeel, te hoog zijn. Ook zijn de opbrengsten te laag en stromen te weinig medewerkers door naar regulier werk.

 • Sporthal De Vlinder weer open

  22 oktober 2019

  Vanaf 26 augustus heropent sporthal De Vlinder, het sportcafé is vanaf 27 augustus weer open. Tijdens de zomervakantie is er hard gewerkt om de sporthal en het sportcafé weer helemaal klaar te maken voor het nieuwe sportieve seizoen.

 • Nieuwe samenwerking: Rijnvicus en Stichting WerkVinden Alphen

  29 juli 2019

  Op maandag 15 juli 2019 was de ondertekening van de samenwerkingsafspraken tussen Rijnvicus en WerkVinden Alphen. Beide organisaties vinden het belangrijk om elkaar aan te vullen en hebben een gezamenlijk doel: voor zoveel mogelijk mensen een betaalde baan te vinden. Beide partijen hebben veel contacten met werkzoekenden en werkgevers.

 • Geslaagde 1e editie van netwerkcafé In the Flow

  05 juli 2019

  Op donderdag 4 juli heeft Rijnvicus de 1e editie georganiseerd van het netwerkcafé In the Flow. Dit is een laagdrempelige bijeenkomst waar ondernemers en gemotiveerde werkzoekenden elkaar ontmoeten. De werkzoekenden hebben zichzelf kort gepresenteerd met prachtige pitches. Daarna was er tijd om te netwerken. De eerste banen zijn een feit.

 • Rijnvicus beheert sporthal De Vlinder

  02 juli 2019

  Per 1 juli 2019 beheert Rijnvicus sporthal De Vlinder. Rijnvicus kreeg officieel de sleutel overgedragen van de gemeente Nieuwkoop. Wethouder Bernadette Wolters gaf symbolisch de bal door aan Jan de Vries (directeur van Rijnvicus). Rijnvicus neemt zowel de schoonmaak als de horeca op zich.

 • Ondernemers in zonnetje gezet door Rijnvicus

  15 maart 2019

  Op 14 maart 2019 (tijdens de Dag van de 1000 voorbeelden) heeft Rijnvicus verschillende ondernemers bezocht en in het zonnetje gezet. Dit om waardering uit te spreken en ze een welverdiend cadeautje te geven. Deze ondernemers zorgen ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zijn.