Geslaagde 1e editie van netwerkcafé In the Flow

Op donderdag 4 juli heeft Rijnvicus de 1e editie georganiseerd van het netwerkcafé In the Flow. Dit is een laagdrempelige bijeenkomst waar ondernemers en gemotiveerde werkzoekenden elkaar ontmoeten. De werkzoekenden hebben zichzelf kort gepresenteerd met prachtige pitches. Daarna was er tijd om te netwerken. De eerste banen zijn een feit.

Jezelf presenteren

De werkzoekenden hebben bij Rijnvicus in een intensief trainingsprogramma ervaring opgedaan in solliciteren, pitchen, netwerken en presenteren. Tijdens dit trainingsprogramma Jouw weg naar werk hebben alle werkzoekenden een pitch van1 minuut voorbereid. Dit was een spannend moment, want jezelf presenteren voor een groep blijft lastig. Iedereen heeft zichzelf goed gepresenteerd en iedere pitch eindigde met een daverend applaus. 'De hele zaal was geïnteresseerd, iedereen luisterde aandachtig en er was een positieve sfeer. Daarnaast ben ik zeer trots op de werkzoekenden en werkgevers die bij dit 1e netwerkcafé aanwezig waren. In het bijzonder wil ik de ondernemers Asito, VOA, Tempo Team, Talba, Bam Groep Nederland, Marcenbas en Monique Chaudron bedanken. Ook ontstond er een mooi moment toen 1 werkzoekende spontaan een positieve aanbeveling gaf over een voormalig collega', aldus Yori Lieuwes (werkgeversadviseur Rijnvicus en organisator van deze bijeenkomst).

Ontspannen netwerken

Na de pitch hadden werkzoekenden en ondernemers de tijd om met elkaar in gesprek. Er zijn veel nieuwe contacten gelegd, leuke gesprekken gevoerd en nuttige tips en adviezen uitgewisseld. De deelnemers van In the Flow geloven dat hier zeker werk uit gaan komen.

Ontmoetingsplek iFlow

VOA-voorzitter Eric Carree hoopt dat dit evenement nog verder door kan groeien, waardoor nog meer werkzoekenden en werkgevers elkaar weten te vinden. Er kwamen zelfs werkgevers spontaan langs. Zij wilden weten wat we aan het doen waren. De volgende keer schuiven zij ook graag aan. 'Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat er de volgende keer nog meer VOA-ondernemers hier bij zijn.'

Al 7 mensen aan het werk

Dit was de 1e groep die mee heeft gedaan aan de training Jouw weg naar werk en het netwerkcafé. De verwachting is dat veel van deze werkzoekenden een volgende stap richting werk gaan maken. Inmiddels hebben al 7 mensen een baan gevonden.

Komende netwerkcafés

Na de zomervakantie, vanaf september, wordt dit netwerkcafé maandelijks georganiseerd. Zodra de data bekend zijn laten we dat via onze website weten.

Contact

Wilt u als ondernemer meer weten over het netwerkcafé of de volgende keer aansluiten, neem dan contact op met het Werkgeversservicepunt Rijnvicus via: wsp@rijnvicus.nl  onder vermelding van netwerkcafé of neem contact op met Yori Lieuwes.

Foto bijeenkomst IFLOW