Nieuwe samenwerking: Rijnvicus en Stichting WerkVinden Alphen

Op maandag 15 juli 2019 was de ondertekening van de samenwerkingsafspraken tussen Rijnvicus en WerkVinden Alphen. Beide organisaties vinden het belangrijk om elkaar aan te vullen en hebben een gezamenlijk doel: voor zoveel mogelijk mensen een betaalde baan te vinden. Beide partijen hebben veel contacten met werkzoekenden en werkgevers.

Afspraken

Om de samenwerking meer kracht bij te zetten en verwachtingen helder te hebben zijn er afspraken gemaakt. De belangrijkste afspraken zijn:

  • Rijnvicus gaat op zoek naar een juiste match voor een vacature als WerkVinden geen match kan maken.
  • WerkVinden adviseert kleine werkgevers op gebied van personele uitbreiding. Wanneer specifieke kennis nodig is, brengt WerkVinden de werkgever in contact met Rijnvicus.
  • WerkVinden informeert werkgevers over diensten van Rijnvicus.
  • Rijnvicus en WerkVinden werken met vaste aanspreekpunten voor elkaar.

Rijnvicus

Rijnvicus is het leerwerkbedrijf van de gemeenten Alphen aan den Rijn en voert ook de Participatiewet uit voor de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Binnen het leerwerkbedrijf werken medewerkers voor wie de afstand naar banen op arbeidsmarkt (nog) te groot is. Rijnvicus maakt prachtige producten en is een gewaardeerd dienstverlener. Rijnvicus begeleidt ieder jaar honderden werkzoekenden naar werk.

Stichting WerkVinden Alphen

Stichting WerkVinden is een neutrale vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden  (voornamelijk WW-ers)  in de regio belangeloos helpt bij het vinden van werk. De hulp van WerkVinden bestaat onder andere uit: lezingen, workshops, netwerken/wandelen en individuele begeleiding. Speciale aandacht is er voor de 50-plusser. Daarnaast adviseert men kleine werkgevers bij het opstellen van vacatures en vinden van werknemers.

Medewerkers van Rijnvicus en Stichting Samenwerkvinden

Van links naar rechts: Chantal Ekkel (teamleider Werkgeversservicepunt Rijnvicus), Clary Pijnappel (voorzitter WerkVinden Alphen), Rick Blaauwbroek (manager Arbeidsparticipatie Rijnvicus), Nico Moen (bestuurslid WerkVinden Alphen), Anne van Arkel (werkgeversadviseur Werkgeversservicepunt Rijnvicus) en Rogier van Arkel (ambassadeur WerkVinden Alphen).