1e Hartstikke Sociaal Bokaal uitgereikt door staatssecretaris van Ark

De VOA en Rijnvicus organiseerden op 30 oktober samen de Ontbijtsessie Hartstikke Sociaal.

Tijdens dit drukbezochte evenement zijn ondernemers met een hart voor sociaal ondernemen in het zonnetje gezet. Er is veel aandacht voor sociaal ondernemen. Ook is er krapte op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen deze vacatures goed vervullen.

Hartstikke Sociaal Bokaal

Als blijk van waardering ontvingen Zeeman, Kontent Structures en Zuidwijk uit handen van wethouder de Jager en staatssecretaris Van Ark (van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de Hartstikke Sociaal Bokaal. Rijnvicus wil elk jaar de Hartstikke Sociaal Bokaal uitreiken.

Zeeman

Inmiddels zijn er via Rijnvicus al zeker 15 medewerkers in het magazijn van Zeeman aan de slag gegaan. Er werken met name statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) bij Zeeman. Zeeman biedt ook andere werkzoekenden een kans (zoals werkzoekenden met een uitkering of uit de banenafspraakbaan). Zeeman is goed voor haar werknemers en denkt met ze mee.

Kontent Structures

Kontent Structures is een metaalbedrijf dat onder andere metalen onderdelen maakt voor tenten. Er werken 2 statushouders bij Kontent Structures (KS) en de 3e start in november. Daarnaast werkt ook Michael bij KS. Hij werkte eerst als WSW-medewerker bij Rijnvicus op de metaalafdeling en is doorgestroomd naar dit mooie bedrijf. De collega’s van KS zien dat deze nieuwe medewerkers hard werken en ook bereid zijn een stapje extra doen in hun werk.   

Zuidwijk Carrosserieën

Zuidwijk Carrosserieën biedt veel mogelijkheden op het gebied van carrosseriebouw, voor bijvoorbeeld vragenwagens. Binnen deze organisatie werkt een statushouder en heeft Zuidwijk een WSW-medewerker de kans gegeven in de administratie. Daarnaast loopt er ook een leerling uit het bijzonder onderwijs stage bij Zuidwijk.

Reactie wethouder en staatssecretaris

'Ik ben trots op alle werkgevers die ondernemen met hun hart. Deze 3 ondernemers verdienen het om waardering te krijgen voor het sociaal ondernemen. Met de uitreiking van deze bokalen moedigen we hen aan en hopen we anderen te inspireren,” aldus wethouder de Jager. Staatssecretaris van Ark was al voor de 2e keer op bezoek bij Rijnvicus. Ze gaf aan dat er al mooie stappen zijn gemaakt in samenwerking met het lokale bedrijfsleven.

Ondernemers met de Hartsikkel Sociaal Bokaal op het podium

De winnaars van de Hartstikke Sociaal Bokaal 2019.

Van links naar rechts: Zeeman (Inge de Graaf), Zuidwijk Carrosserieën (Sander van Stenis) en Kontent Structures (Pieter Swier). De Hartstikke Sociaal Bokaal werd uitgereikt door Staatssecretaris van Ark en wethouder de Jager.