Nieuwe kansen voor werkgevers

Onlangs was er in veel sectoren nog een tekort aan goede werknemers, nu stijgt de werkloosheid snel. Dit kan voordeel opleveren voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel.

Gemotiveerde werkzoekenden

Veel van de werkzoekenden die zich nu melden bij Rijnvicus  hebben een korte afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben recente werkervaring, zijn gemotiveerd en willen snel aan de slag bij werkgevers in de regio. Er zijn ook veel jongeren die graag aan de slag willen. 

Deze werkzoekenden worden momenteel online begeleid door Rijnvicus zodat ze snel weer aan het werk kunnen gaan. Zo worden ze onder andere getraind om zichzelf online te presenteren door het maken van een videopitch. Zo krijgt u als werkgever in deze digitale tijd een indruk van de werkzoekende en bijhorende kwaliteiten en vaardigheden.

Werkgeversservicepunt: direct contact met werkzoekenden 

Het Werkgeversservicepunt van Rijnvicus neemt direct na aanmelding bij de gemeente contact met deze werkzoekenden. Voor u als werkgever betekent dit dat het Werkgeversservicepunt vaak als eerste contact heeft met deze werkzoekenden die graag willen werken. Hierdoor kan uw (toekomstige) vacature sneller worden vervuld. Wie weet zit degene ertussen, waarnaar u (straks) op zoek bent! Het Werkgeversservicepunt doet bovendien kosteloos de matching en begeleiding. Daarnaast kan het Werkgeversservicepunt werkgevers ondersteunen in het organiseren van online sollicitatiegesprekken.

Meld daarom uw (toekomstige) vacatures bij de werkgeversadviseurs van Werkgeversservicepunt. U bespaart hiermee tijd en geld bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Ook voor alle overige vragen over personeel, subsidies en regelingen kunt u terecht bij het Werkgeversservicepunt. 
Of stel uw vraag in de digitale koffiecorner. Het WSP is elke donderdag van 10.00 - 11.00 uur aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

 

Kijken naar toekomst