De eerste online Week van het Werk zorgt voor mooie resultaten!

Zoals de naam het al aangeeft staat de Week van het Werk volledig in het teken van werk en ontwikkeling. Dit jaar vond deze voor het eerst in digitale vorm plaats. Van 19 tot en met 23 april organiseerden ondernemers, overheid en onderwijs allerlei online evenementen.

De resultaten waren beter dan verwacht: de online banenmarkt, het webinar Omdenken en de mentorendag waren een groot succes!

Online banenmarkt

De online banenmarkt is georganiseerd door Rijnvicus. In deze LinkedIn-groep konden openstaande vacatures en cv’s van werkzoekenden geplaatst worden. Rijnvicus is positief verrast door de vele enthousiaste reacties die binnenstroomden. Ruim 350 leden zijn aangesloten. Er zijn meer dan 60 vacatures geplaatst en 25 enthousiaste werkzoekenden hebben zich gepresenteerd. De eerste matches zijn gemaakt.

Webinar omdenken

In het webinar Omdenken werd met veel humor uitgelegd hoe je van een probleem een mogelijkheid kan maken. Van een vijand een bondgenoot en van een bedreiging een kans. Met 100 inschrijvingen zat dit evenement helemaal vol!

Mentorendag

Bij de mentorendag is gepraat over de kansen die opleidingen en stages bieden. Ook gingen de 35 deelnemers met elkaar in gesprek over onderwijsontwikkelingen en sectortrends. Beschikbare stageplaatsen en stageverzoeken zijn op tafel gelegd, om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen.

De Week van het Werk in november: zet het alvast in jouw agenda!

In november vindt de Week van het Werk plaats van 1 november tot en met 6 november. Zet deze data alvast in jouw agenda. Hopelijk kunnen we elkaar dan weer ontmoeten. Kijk op de website van De Week van het Werk voor de laatste ontwikkelingen.

Alphen werkt door