Opdrachten werkzoekenden

Je kunt veel doen als je op zoek bent naar een leuke baan, zoals deze opdrachten. Deze maken inzichtelijk waar je goed in bent en hoe je jezelf optimaal kunt presenteren.

Opdracht kwaliteiten en vaardigheden

Door het invullen van deze opdracht kwaliteiten en vaardigheden krijg je een goed beeld van waar je goed in bent. Je kunt de mening van anderen vragen.

Pitchen

Sandra van Rijnvicus legt in deze korte video helder uit hoe jij het beste kunt pitchen. Een pitch is een korte presentatie, waar duidelijk naar voren komt: Wie ben je? Waar ben je goed in? Waar blijkt dat uit? Ze geeft hierbij handige tips, zodat je de beste versie van jezelf laat zien.

Openingszinnen en slotzinnen voor sollicitatiebrief

Goede openingszinnen en slotzinnen in een sollicitatiebrief waarmee je de aandacht van de lezer trekt.

Zoeken naar een broodbaan

Voor het zoeken naar een broodbaan (algemeen geaccepteerde arbeid) is het belangrijk dat je jouw kwaliteiten en vaardigheden in beeld hebt. Je vraagt je misschien af wat dit te maken heeft met het zoeken naar een nieuwe baan. Hoe beter je weet waar je goed in bent, hoe beter je kunt zoeken naar een baan die binnen jouw mogelijkheden ligt.

Sollicitatieactiviteiten

Om zo snel mogelijk werk te vinden, is het belangrijk dat u regelmatig solliciteert. Alles wat je eraan doet om een baan te vinden, dat worden ook sollicitatieactiviteiten genoemd.

Vragen sollicitatiegesprek

Het is belangrijk om goed uit te denken welke vragen je wil stellen tijdens een sollicitatiegesprek en welke vragen werkgevers vaak stellen tijdens een sollicitatiegesprek.
 Zo kom je goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek en is de kans op een leuke baan groter.

Een profiel aanmaken op LinkedIn

Om goed gevonden te worden door een (toekomstige) werkgever is het essentieel om een LinkedIn-profiel aan te maken.
 Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het beste jouw LinkedIn kunt inrichten om boven de rest uit te springen.