‘Rijnvicus denkt mee vanuit ons perspectief’

Verhaal

Als groothandel koopt en verkoopt AES International persoonlijke verzorgingsproducten van voornamelijk A-merken. Dit doet het bedrijf voor onder meer retailers, webwinkels en andere groothandels. Voor het ompakken en labelen van producten volgens de wensen van de eindklant werkt AES International sinds een aantal jaren samen met Rijnvicus.

Sterre Gebhard is binnen AES International verantwoordelijk voor trade support en de contactpersoon voor Rijnvicus. “Ik leg uit welke producten moeten worden omgepakt – bijvoorbeeld van een doos met twaalf stuks naar een doos met zes of juist doosjes met verschillende producten – en op welke verpakkingen een sticker moet komen. Wij leveren alle producten, dozen en stickers aan en we geven uitleg, ook over welke producten prioriteit hebben. De medewerkers van Rijnvicus zorgen ervoor dat dit allemaal netjes en volgens de wensen van de eindklant gebeurt. Daarna regelen ze dat alles op pallets komt te staan, inclusief pakbonnen. Onze transporteur haalt de pallets vervolgens op om ze direct bij de eindklant af te leveren. Ideaal, want dit scheelt tijd, kosten én CO2-uitstoot.”

“We hoeven zelf geen controlerondes uit te voeren en vertrouwen er volledig op dat alles goed gebeurt”

Efficiënt en professioneel

De samenwerking gaat goed, vertelt Sterre. “In het begin investeer je natuurlijk even wat tijd om helder te krijgen wat er precies moet gebeuren. Er zijn soms best veel zaken waar je rekening mee moet houden. Maar daarna maken de medewerkers van Rijnvicus het werk zelfstandig af. Ze weten precies wat er verwacht wordt. Heel prettig, want zo hebben wij er weinig omkijken meer naar. Door de jaren heen is alles nog efficiënter en professioneler geregeld; we raken steeds beter op elkaar ingespeeld. We zijn dan ook heel tevreden.”

Kwaliteitscontrole

“Wat ook fijn is, is dat Rijnvicus meedenkt vanuit ons perspectief. Want hoewel we altijd kijken naar de menselijke kant van dit werk en de mogelijkheden, is het natuurlijk wel business. Het is dan fijn dat Rijnvicus snel laat weten of de door ons gewenste planning haalbaar is. Uiteraard houden zij rekening met de mogelijkheden van hun medewerkers.

De werkleiders controleren de kwaliteit: zij zijn onze ogen en oren op locatie en houden alles goed in de gaten. We hoeven dus zelf geen controlerondes uit te voeren en vertrouwen er volledig op dat alles goed gebeurt. En gaat er een keer iets mis, dan lost Rijnvicus het snel en keurig op.”

Voldoening

Het geeft voldoening om op deze manier iets bij te dragen aan de maatschappij, vindt Sterre. “De medewerkers van Rijnvicus zijn onmisbaar voor ons werk. Ik hoor weleens dat mensen neerkijken op verpakkingswerk, maar dat is volgens mij onterecht. We kunnen niet zonder deze medewerkers voor ons soort werk. En het is natuurlijk hartstikke leuk om te horen dat medewerkers van Rijnvicus tegen je zeggen dat jij degene bent met de leuke klusjes. Zo werkt het heel motiverend, beide kanten op.”

Alle berichten

Gerelateerde Verhalen

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch