De Stappentrap

Rijnvicus werkt veel samen met diverse partners en ondernemers uit de regio. Samen bereik je immers veel meer. Het mes snijdt aan 2 kanten. Werkzoekenden zijn op zoek naar een kansrijke baan, ondernemers zijn op zoek naar enthousiast personeel. Eén van onze interessante lopende projecten is De Stappentrap.

De Stappentrap is de oplossing om geschikt personeel te vinden en verder te ontwikkelen bij werkgevers uit de regio. Gemotiveerde werkzoekenden werken samen met diverse ondernemers aan de toekomst, zodat werkzoekenden na de werkervaringsperiode uitstromen naar een betaalde baan. In het kort leggen we uit wat dit sociale project inhoudt. Maar nog mooier, we hebben een digitale praatplaat van De Stappentrap. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd uit welke fases het project bestaat en via interviews en filmpjes komen zowel de werkzoekenden als Stappentrapondernemers aan het woord

De Stappentrap: in vier stappen naar een mooie baan

Samen op zoek naar een passende ontwikkelroute. De Stappentrap is de oplossing om geschikt personeel te vinden en verder te ontwikkelen bij werkgevers uit de regio. Daardoor vinden gemotiveerde werkzoekenden met een uitkering een betaalde baan.

Het kan voorkomen dat er voor een werkzoekende geen aansluitende interne ontwikkelroute is. Om de kansen hierop te vergroten ontwikkelde Rijnvicus in samenwerking met meerdere ondernemers een innovatief stappenplan: De Stappentrap. Een gemakkelijke en heldere methode waarin een werkzoekende in vier stappen naar een geschikte baan bij een ondernemer in de regio wordt begeleid.

De digitale praatplaat Stappentrap

Via deze plaat nemen wij je graag mee langs onze Stappentrapondernemers en kandidaten. Via filmpjes of een interview vertellen zij over hun ervaringen. Hoe is het als ondernemer om ambassadeur te zijn van De Stappentrap? Wat halen zij eruit? En hoe helpt het mensen die begeleid worden naar een betaalde baan? Laat je meevoeren in deze inspirerende verhalen.

Rijnvicus plaat Stappentrap

Wat is het doel van werkervaringsplekken?

Deze arbeidsplek draagt onder andere bij dat een medewerker gewend raakt aan een plek wat weer zorgt voor een positieve werkhouding. Daarnaast werken we aan de ontwikkeling van de werknemer, zodat hij of zij leert functioneren in een arbeidsrelatie. Verder doet de kandidaat arbeidsritme op en wordt de belastbaarheid getoetst via een geleidelijke opbouw van uren. Het is van belang dat kandidaten in een omgeving terechtkomen waar zij sociale contacten hebben, en wat past bij hun beperking. Met als doel dat deze werkervaringsplek uiteindelijk resulteert in het vinden van een betaalde baan.

spotify logoBas vertelt in deze podcast over de Stappentrap! Luister de podcast hier!

De Stappentrapondernemers

Inmiddels hebben zich al 7 ondernemers aangesloten bij De Stappentrap. Ondernemers die het belangrijk vinden dat iedereen een kans krijgt op de arbeidsmarkt. Zij bieden werkzoekenden een tijdelijke werkervaringsplaats (WEP) aan. En na deze periode kunnen kandidaten of uitstromen naar een betaalde baan elders. Of ze blijven in het bedrijf van de Stappentrapondernemer als er vacatures zijn en beide partijen tevreden zijn. Ook jij kunt als ondernemer aansluiten!

Samen Sterker

mensen aan het werk

Samen Sterker in Nieuwveen bouwt hoogwaardige prefab woningen, met name voor de vakantiemarkt en als zorg- of aanleunwoningen.

Jumbo ten Brink Food

Jumbo supermarkt

Bij supermarkt JUMBO Ten Brink Food Herenhof in Alphen aan den Rijn worden al sinds een jaar of vijftien regelmatig medewerkers van Rijnvicus (destijds SWA) succesvol gedetacheerd.

Kwekerij MJG de Jong Boskoop

mensen aan het werk

Handelskwekerij Marcel de Jong verkoopt een groot assortiment tuinplanten vanaf hun kwekerij in Boskoop, aan de handel maar ook aan de particuliere klant. In de afgelopen jaren namen zij vaak mensen onder hun hoede.

Van der Valk hotel Avifauna

medewerker schenkt wijn avifauna

Bij het restaurant Van der Valk van Vogelpark Avifauna worden regelmatig werkzoekenden geplaatst. Hier leren zij alle kneepjes van het horecavak in een unieke omgeving.

Hillsafety

Hillsafety

Hillsafety verkoopt, installeert en onderhoudt inbraakbeveiliging, brandpreventie en communicatiesystemen. Zij leiden hun eigen monteurs op en heten werkzoekenden dan ook van harte welkom.

M+ Group B.V.

Dame M+ praat met collega

M+ Group is een contactcenter en zij hebben ook een software development tak. Werkzoekenden gaan bij M+ meteen het reguliere inwerktraject in, maar uiteraard met een beetje extra begeleiding.

Omefa

Al bijna vijftig jaar is Omefa in Nieuwkoop gespecialiseerd in kunststof spuitgieten en het maken van gereedschappen. Zij zijn innovatief, duurzaam en milieubewust. Hier kunnen werkzoekenden met begeleiding veel leren.

Ook meedoen?

illustratie man vrouw

Rijnvicus is altijd op zoek naar nieuwe sociale ondernemers. Ben jij nieuwsgierig geworden na het zien en lezen van de interessante verhalen? En wil jij mensen helpen richting arbeidsmarkt? Neem dan contact op met ons op via info@rijnvicus.nl t.a.v. De Stappentrap.

Neem contact met ons op!

Bas te Riele

Of bel naar 0172- 504 504. Wij bespreken graag samen met jou de mogelijkheden. Zodat werkzoekenden een beetje hulp krijgen richting een betaalde baan en jij misschien een nieuwe fijne collega in je organisatie. Een win-winsituatie voor iedereen!