Draag je eigen (kleine) steentje bij aan ons milieu 

Verhaal

Rijnvicus werkt steeds duurzamer. En dat gaat met kleine stapjes. Maar elk stapje is er een om te werken aan ons milieu. En uiteindelijk maken alle kleine stapjes een grotere stap. Want hoe cliché het wellicht ook klinkt, het is echt waar: een beter milieu begint bij jezelf. Vorig jaar zijn we met een pilot begonnen de circulaire hub. Een mooie term die simpelweg staat voor afval (oftewel grondstoffen) verwerken tot nieuwe duurzame producten. 

Wereldmilieudag

Zondag 5 juni was het wereldmilieudag. Sinds 1974 organiseert de Verenigde Naties jaarlijks deze speciale dag. Met als doel om overheden en bevolking stil te laten staan en ons bewustzijn te verbeteren omtrent het milieu.  Waarom 5 juni? Omdat op die dag in 1972 de internationale milieuconferentie begon. Elk jaar organiseert een bepaalde gaststad in steeds weer een ander land de vergadering. Deze dag heeft verwantschap met de Dag van de Aarde

Ook Rijnvicus heeft een hart voor ons milieu. Wij vertellen je graag meer over een van onze duurzame projecten, de circulaire hub. 

Lekker kopje koffie….en daarna?

Veel medewerkers drinken koffie op werk. Je pakt een papieren bekertje, plaatst 'm onder de automaat en in gedachte laat je deze vollopen met koffie. Na afloop gebruik je misschien hetzelfde bekertje of pak je een nieuwe. Bij de meeste bedrijven staan al bakken waarin je de bekertjes kunt weggooien. Deze worden gerecycled.

Maar wat kun je dan nog met je koffiedrab doen? Nou, heel veel! En daar komen wij om de hoek. Onze medewerkers van Rijnvicus halen sinds een half jaar koffiedrab op bij bedrijven in de regio. En dat worden er steeds meer. De koffiedrab gaat in afgesloten emmers naar een verwerkende partij die aan de slag gaat om hier nieuwe producten van te maken. 

Ja, maar wat maak je er dan van?

Koffie is een heel waardevolle grondstof. Je kunt er zeep en likeur van maken, maar ook is het een voedingsrijke bodem om oesterzwammen op te laten groeien.

Verder kun je er, als je het mengt met kunststof, plantenpotten van maken.

Ook een klein steentje bijdragen?

Ben je nu ondernemer in de regio Alphen aan den Rijn en denk je, hier wil ik ook aan meedoen! Dan kan uiteraard. En het mooie aan deze circulaire hub is ook dat we onze medewerkers weer een stapje verder richting de arbeidsmarkt helpen. Ook over sociaal ondernemen kunnen wij je van alles vertellen.

Neem vrijblijvend contact op met ons via sales@rijnvicus.nl en dan vertellen we je graag over de mogelijkheden.

Bekijk ook onze andere duurzame projecten!

Alle berichten

Gerelateerde Verhalen

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch