Duurzaam Rijnvicus

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema. En het wordt steeds belangrijker, ook voor Rijnvicus. Op diverse manieren dragen wij bij aan een schoner milieu door (nog) duurzamer te werken. Hierbij helpen we ook onze mensen aan werk. Want dat is natuurlijk waar wij voor staan.

Als Rijnvicus willen we zo min mogelijk grondstoffen verspillen. Alles wat we hergebruiken, hoeven we niet opnieuw te produceren en dat is beter voor het milieu. Dit noemen we ook wel circulaire economie. Benieuwd naar onze duurzame projecten? Bekijk dan onze verhalen en filmpjes of neem contact met ons op.

Moestuin

medewerker in moestuin Klim-Op

Vorig jaar startte een aantal medewerkers enthousiast aan een heuse eigen Rijnvicus-moestuin. De moestuin is toepasselijk omgedoopt tot ‘Klim-op’ en biedt veel mogelijkheden.

Bekijk welke mogelijkheden

Circulaire hub

Wat doe je met koffiedrab en je kartonnen bekers? Dat gooi je weg in de prullenbak, wellicht scheid je het, maar dat is het. Maar wist je dat je van deze grondstoffen - want dat zijn het eigenlijk - weer mooie nieuwe producten kunt maken?

Hoe doen wij dat?

Wormenhotel

Kliko's omgebouwd tot wormenhotels

Medewerkers van Rijnvicus bouwen wormenhotels van oude kliko’s die zo een tweede leven krijgen. GFT+E afval is namelijk voedselrijke en duurzame compost voor planten en/of moestuinen.

Wat is een wormenhotel?

Artikelen en nieuws

Van wijnfles naar Rijnvicus
Digitale flyers en brochures
Steeds minder plasticgebruik bij Rijnvicus
Wereldplantendag en moestuin De Klim-Op
Rijnvicus verduurzaamt het pand
Rijnvicus zet in op duurzaamheid en modernisering
Rijnvicus aanwezig op de proeftuinen on Tour 2022

Digitale flyers

Ook proberen we papierverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Maar waar dit kan, doen wij dat.

Zo hebben we een digitale flyerpagina aangemaakt. In 1 oogopslag vind je hier een aantal flyers over onze organisatie. En deze pagina promoten wij onder andere via duurzame banners met daarop de QR-code naar deze pagina.