Duurzaam Rijnvicus

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema. En het wordt steeds belangrijker, ook voor Rijnvicus. Op diverse manieren dragen wij bij aan een schoner milieu door (nog) duurzamer te werken. Hierbij helpen we ook onze mensen aan werk. Want dat is natuurlijk waar wij voor staan.


Duurzaamheid stopt bij ons niet alleen bij het milieu, alles is verbonden met elkaar. Binnen Rijnvicus ontwikkelen en begeleiden wij mensen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken richting betaald werk. Financiële onafhankelijkheid zorgt voor een beter welzijn en voor economische groei. Kwaliteitsonderwijs is hierbij essentieel. Zo geven wij, samen met onze partners, iedereen een gelijke kans op arbeid. Met als doel ongelijkheid in de samenleving verminderen. Hierbij zijn eerlijke en innovatieve samenwerkingen
niet meer weg te denken.

Om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, proberen wij zo min mogelijk grondstoffen te verspillen. Alles wat we hergebruiken, hoeven we niet opnieuw te produceren en dat is beter voor het milieu. Dit noemen we ook wel circulaire economie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal bij de realisatie van onze doelen. Het duurzaamheidsbeleid van Rijnvicus is dan ook gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, oftewel de werelddoelen. Binnen Rijnvicus kozen wij 5 SDG’s die het meest passen en
waar we het verschil kunnen maken. Dit zijn:

  • SDG 3: Goede gezondheid en welzijn;
  • SDG 5: Kwaliteitsonderwijs;
  • SDG 8: Eerlijk werk en economische groei;
  • SDG 10: Ongelijkheid verminderen;
  • SDG 12: Verantwoorde productie en consumptie.

Benieuwd naar onze duurzame producten? Bekijk dan onze verhalen en filmpjes of neem contact op met ons.

Moestuin

medewerker in moestuin Klim-Op

Vorig jaar startte een aantal medewerkers enthousiast aan een heuse eigen Rijnvicus-moestuin. De moestuin is toepasselijk omgedoopt tot ‘Klim-op’ en biedt veel mogelijkheden.

Bekijk welke mogelijkheden

Digitale flyers en brochures

Flyer lunchroom De Verrassing

Om papierverspilling tegen te gaan proberen wij zoveel mogelijk digitaal aan te bieden. Zo hebben wij bijvoorbeeld flyers, brochures en onze Terugblik gebundeld op deze pagina.

Onze digitale flyers

Wormenhotel

Kliko's omgebouwd tot wormenhotels

Medewerkers van Rijnvicus bouwen wormenhotels van oude kliko’s die zo een tweede leven krijgen. GFT+E afval is namelijk voedselrijke en duurzame compost voor planten en/of moestuinen.

Wat is een wormenhotel?

Artikelen en nieuws

Van wijnfles naar Rijnvicus
Digitale flyers en brochures
Steeds minder plasticgebruik bij Rijnvicus
Wereldplantendag en moestuin De Klim-Op
Rijnvicus verduurzaamt het pand
Rijnvicus zet in op duurzaamheid en modernisering
Rijnvicus aanwezig op de proeftuinen on Tour 2022

Digitale flyers

Ook proberen we papierverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Maar waar dit kan, doen wij dat.

Zo hebben we een digitale flyerpagina aangemaakt. In 1 oogopslag vind je hier een aantal flyers over onze organisatie. En deze pagina promoten wij onder andere via duurzame banners met daarop de QR-code naar deze pagina.