Wormenhotels: samen werken aan een betere wereld

Bij Rijnvicus zijn er onlangs kliko’s omgebouwd tot heuse wormenhotels. Zo gaan de kliko’s niet verloren kunnen we van ons afval grondstoffen te maken. Zo werken we aan een betere wereld: ook wel circulaire economie genoemd. In de moestuin bij Rijnvicus wordt ook een wormenhotel gebruikt.

Zo min mogelijk verspillen 

Als gemeente en Rijnvicus willen we zo min mogelijk grondstoffen verspillen. Alles wat we hergebruiken, hoeven we niet opnieuw te produceren en dat is beter voor het milieu. Dit noemen we ook wel circulaire economie.
Een wormenhotel in een oude kliko is hier een prachtig voorbeeld van. De kliko krijgt een tweede leven en inwoners hergebruiken hun GFT+E afval (groente, fruit, tuin en etensresten) weer als voedselrijke compost voor hun planten of moestuin. 

Gebruik maken van een wormenhotel 

In juni 2021 konden inwoners zich inschrijven om kans te maken op een gratis wormenhotel. Op zaterdag 11 september was het zover. Ruim 120 inwoners hebben een workshop gevolgd en kregen daarna hun wormenhotel, inclusief tijgerwormen, mee naar huis. De kliko’s zijn nu op. Het is dus niet meer mogelijk om nieuwe wormenhotels bij de gemeente te bestellen. Wilt u ook een wormenhotel? Kijk op www.compostgilde.nl/wormcomposteren en binbang.nl/lokaal-composteren-wormenbak voor meer informatie.