Alle WSP HR collega's op de groepsfoto buiten

Eén loket voor werkgeversdienstverlening bij inclusief ondernemerschap

Nieuws / 12 april, 2023

Diversiteit op de werkvloer, invulling banenafspraak, personeelstekort, of nieuwe zakelijke mogelijkheden; iedere werkgever heeft te maken met inclusief ondernemen. Maar hoe pas je dat toe? Wie kan je helpen? Welke regels zijn er en waarom zijn ze in iedere gemeente anders? Werkgevers zien soms door de bomen het bos niet meer.

Samen werkt het beter

Wij denken dat we werkgevers beter kunnen ondersteunen, door onze krachten te bundelen. Wij, dat zijn de 3 sociaal ontwikkelbedrijven Rijnvicus (Rijnstreek), DZB Leiden (Leidse regio), Provalu (Kust-, Duin- en Bollenstreek), UWV en 12 gemeenten in de regio Holland Rijnland. Samen werken wij aan werkgeversdienstverlening in het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland (WSP HR).

Eén aanspreekpunt voor werkgevers

WSP HR, één regionaal loket voor alle werkgevers in deze regio, waar personele vraagstukken kosteloos worden opgepakt. Wij ondersteunen je bij het vinden, plaatsen, behouden en ontwikkelen van medewerkers. Daarvoor hebben wij toegang tot een regionaal bestand werkzoekenden, zodat we breder kunnen kijken dan de gemeentegrenzen. Ook adviseren we je over aanpassingen in functies, of over subsidies en jobcoaching. Maar ook voor het invullen van je Social Return verplichting kun je bij ons terecht. En waar nodig bieden we nazorg. Bij dit alles heeft de uniformiteit van ons aanbod de aandacht. Onderling wisselen we kennis en ervaringen uit, om steeds betere dienstverlening te bieden. Allemaal meerwaarde van goed samenwerken.

Maatwerk helpt en houdt werkzoekenden aan het werk

Matchen is vaak maatwerk

De werkzoekenden in het bestand waartoe WSP HR toegang heeft, zijn mensen voor wie het vinden van een baan minder vanzelfsprekend is. Zij ontvangen een WW- of bijstandsuitkering. En soms hebben zij een arbeidsbeperking of taalachterstand. Op basis van maatwerk helpen en houden wij werkzoekenden aan het werk. De ene keer is minimale ondersteuning nodig, de andere keer een opleiding of extra begeleiding. Altijd met als doel om uit te stromen naar een betaalde baan en uiteraard het liefst voor langere tijd.

Brancheteams als kloppend hart van vraag en aanbod

WSP HR speelt graag goed en professioneel in op de behoefte van werkgevers. Daarom werken wij vanuit 7 brancheteams: Garantiebanen & Overheid, Groen, Hospitality & Facility, Techniek & Electromontage & Bouw, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg & Welzijn. Onze brancheteams combineren de kennis van werkgever en branche, met de kennis van arbeidsmarkt en wet- en regelgeving.

Samen staan we sterker en zijn we aan de slag om werkgeversdienstverlening te optimaliseren

Waarom deze brancheteams?

Binnen deze branches zijn veel werkgevers in Holland Rijnland actief. Er bevinden zich bijvoorbeeld veel logistieke bedrijven in de Rijnstreek. Bij WSP-partner Rijnvicus in Alphen aan den Rijn is daarom een leeromgeving logistiek opgezet. Hier doen geïnteresseerde werkzoekenden alvast de nodige kennis en ervaring op voor de logistieke branche, en behalen zij daarvoor de juiste papieren. Dat is een voordeel voor zowel werkgever als werkzoekende. En zo zijn er meerdere voorbeelden in de hele regio.

Mooie èn waardevolle evenementen
Regelmatig organiseert WSP HR evenementen voor werkgevers, werkzoekenden en brancheorganisaties. Denk aan matchingevents zoals bijvoorbeeld banentours, speedmeets of meeloopdagen. Maar denk ook aan themabijeenkomsten, kennissessies, workshops en trainingen.

Onlangs kwamen 100 werkgevers uit de regio en collega's van WSP HR bij elkaar over het thema strategisch partnerschap. De grote opkomst bevestigde dat werkgevers en WSP HR samen willen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Zo vroeg een werkgever uit de schoonmaaksector: “Kan ik meehelpen, bijvoorbeeld om vooral jongeren te motiveren om te gaan werken? Want werken, daar word je gezond van!”.

bijeenkomst van WSP HR collega's

Samen staan we sterker en zijn we aan de slag om werkgeversdienstverlening te optimaliseren.

Benieuwd naar WSP HR?
Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail 085-4000029 of info@wsphollandrijnland.nl.

Rijnvicus in de krant

Gouwe koerier en Alphens Nieuwsblad

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Een streep door racisme en discriminatie

Carla, jouw buurvrouw, die na haar zwangerschapsdepressie even niet meer kan werken,Henk, jouw slager op de hoek die zijn baan kwijtraakt,Fatima, de zakenvrouw van…

Nieuws
veel collega's van Rijnvicus op een groepsfoto bij hijsen mensenrechtenvlag