lunch ondernemers

Een stapje omhoog via De Stappentrap

Nieuws / 27 juni, 2022

Wat als je verlegen zit om werknemers? En wat als je vindt dat iedereen het recht heeft om te kunnen werken, ongeacht kennis, achtergrond of ervaring? Dan sluit je aan bij de Stappentrap van Rijnvicus!

Werkzoekenden ontwikkelen

De Stappentrap is de oplossing om geschikt personeel te vinden en verder te ontwikkelen bij werkgevers uit de regio. Gemotiveerde werkzoekenden werken samen met diverse ondernemers aan de toekomst, zodat werkzoekenden na de werkervaringsperiode uit kunnen stromen naar een betaalde baan. Dat kan bij de werkgever zelf of in het netwerk van de werkgever en Rijnvicus.

Werken is gezond

Inmiddels zijn de ondernemers van De Stappentrap ambassadeurs van Rijnvicus. Zij werken samen met Rijnvicus aan de ontwikkeling van de werkzoekende. Omdat zij geloven dat iedereen het recht heeft om te werken, werken is namelijk gezond!

Vandaag kwamen medewerkers van Rijnvicus en de ondernemers van de Stappentrap bijeen voor een lunch in Avifauna. Directeur Annelies Doornbosch bedankte alle ondernemers voor hun tomeloze inzet. Ze is blij dat de ambassadeurs hun verhaal verder vertellen aan andere ondernemers. Daarnaast werd ambassadeur M+ Group B.V. van harte welkom geheten als nieuwkomer in de Stappentrap.   

Tijdens de lunch deelden ondernemers hun ervaringen met elkaar. En ze kwamen allemaal tot dezelfde conclusie: samen werkzoekenden ontwikkelen is een goede manier om gemotiveerd personeel binnen je organisatie te krijgen.

Werkt dit echt?

Tijd, energie en een hart voor mensen. Met deze eigenschappen kom je al een heel eind. We zijn nu een half jaartje onderweg en al:

  • 12 werkzoekenden beklommen de Stappentrap
  • 8 werkzoekenden vonden dankzij de Stappentrap een betaalde baan bij deze fantastische ambassadeurs, oftewel de (Stappentrap)ondernemers
  • 4 mensen zijn al zo ver in hun ontwikkeling waardoor de stappentrap eerder is beëindigd
  • 5 werkzoekenden beklimmen op dit moment de stappentrap en ontwikkelen zichzelf

Kan ik ook aansluiten bij De Stappentrap?

Het mes snijdt aan 2 kanten. De arbeidsmarkt is op dit moment erg ongunstig voor ondernemers. Iedereen wil de perfecte kandidaat voor zijn of haar vacature. Helaas, perfectie bestaat niet en zeker niet in deze tijden. Maar wat als je tijd, energie en passie in werkzoekenden wilt stoppen die een klein steuntje in de rug kunnen gebruiken richting werk? En je ook nog eens de ontwikkelingen op de voet kunt volgen? Dan kom je toch zeker een heel eind!

Dus ja, jij kunt ook aansluiten bij De Stappentrap. Neem contact op met Bas te Riele 06 50190805 of btriele@alphenaandenrijn.nl. Hij legt je graag alles vrijblijvend uit over De Stappentrap.

Deze Stappentrapondernemers gingen je voor:

  • Jumbo ten Brink Food Alphen aan den Rijn (retail) 
  • MJG de Jong Boskoop (kwekerij)  
  • Hillsafety Alphen aan den Rijn (Techniek)
  • Samen Sterker/Ecohomeforyou.nl Nieuwveen (Bouw en afbouw)
  • Avifauna van der Valk Alphen aan den Rijn (Horeca en Hotel)
  • M+ Group B.V. Alphen aan den Rijn (zakelijke dienstverlening en ICT)
collage lunch ondernemers
Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Partners om trots op te zijn

Vanaf 2 mei zijn we dan echt van start gegaan met ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Maar liefst 8 geïnteresseerde werkzoekenden leren nu…

Nieuws