Geslaagden krijgen MAP certificaat uitgereikt!

Eerste groep gezinsmigranten heeft theorielessen MAP afgerond!

Nieuws / 25 april, 2023

Sinds 2021 kreeg de gemeente de rol om ook gezinsmigranten te begeleiden in hun inburgering. Gezinsmigranten zijn nieuwe Nederlanders die bij hun partner met Nederlands identiteitsbewijs komen wonen. De voorwaarde is dat de immigrant inburgering doet en dat de partner de immigrant kan onderhouden.

Rijnvicus biedt in deze periode de basis dienstverlening in het zoeken naar werk. Mensen die al aan het werk zijn en goed hun weg weten te vinden, worden door Rijnvicus beoordeelt of ze voldoen aan de criteria die de overheid aan de MAP stelt.

Wat is MAP?
MAP staat voor Module Arbeidsmarkt en Participatie. Deze module is onderdeel van de inburgeringsroute voor nieuwkomers. Tijdens deze module wordt aandacht besteed aan werken in Nederland, wat voor werk iemand gedaan heeft en welk type werk er nu bij de persoon past.

Om succesvol mee te doen in de maatschappij is het belangrijk om de Nederlandse taal te beheersen en te weten hoe de Nederlandse samenleving is georganiseerd. Echt Nederlands verzorgt een breed pakket cursussen en trainingen voor zowel oud- als nieuwkomers voor het leren en praktisch toepassen van de Nederlandse taal, waaronder inburgeringscursussen, staatsexamentrajecten, alfabetiseringscursussen en taaltrainingen voor bedrijven en gemeenten. De theorielessen die horen bij de MAP worden gegeven door Echt Nederlands.

Feestelijke uitreiking in het gemeentehuis
De eerste groep gezinsmigranten rondde de theorielessen af! Dit werd gevierd op 20 april met een uitreiking van het theoriecertificaat MAP in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Annelies Doornbosch heeft vol trots de certificaten aan de gediplomeerden uitgereikt.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Geslaagden krijgen MAP certificaat uitgereikt!
Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Stofzuig jij of ik?

Sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus is altijd op zoek naar vernieuwende duurzame samenwerkingen en apparatuur wat aansluit op de mens en het werk. Zo hebben we…

Nieuws
Bedrijf Makita op werkbezoek en staan allen op trap bij het gemeentehuis