Fietsenwerkplek Castellum van start

Nieuws / 3 september, 2021

Vanaf nu kunt u als gebruiker van fietsenstalling Castellum (aan het Fossapad in Alphen aan den Rijn) op de dinsdagen en woensdagen tussen 8.00 tot 18.00 uur uw fiets laten repareren. ‘s Ochtends uw kapotte fiets brengen en aan het einde van de middag deze weer gerepareerd ophalen. Iedereen weer veilig de weg op!

Rijnvicus en de Gemiva-SVG Groep slaan hiervoor de handige handen ineen. Medewerkers van de Gemiva-SVG Groep repareren op verzoek kapotte fietsen van bezoekers in de gratis bewaakte fietsenstalling die door de medewerkers van Rijnvicus beheerd wordt.

Wethouder Han de Jager en Thessa Buntsma, locatiemanager van de Gemiva-SVG Groep, gaven vandaag de aftrap voor deze nieuwe samenwerking.

Samenwerking

Alphen aan den Rijn heeft twee bewaakte fietsenstallingen, Castellum en De Veste. Dagelijks parkeren tientallen en in het weekend zelfs honderden inwoners hun fiets of e-bike bij de twee stallingen. Deze worden beheerd door medewerkers van Rijnvicus. En nu krijgt de fietsenstalling Castellum versterking vanuit Gemiva. Elke woensdag staan 2 medewerkers van Gemiva op de werkvloer om kapotte fietsen te repareren.

fietswerkplaats Castellum
Man repareert fiets

Veilig de weg op

Voor de inwoners en bezoekers van de gemeente Alphen aan den Rijn biedt deze samenwerking ook een stukje gemak. De fiets of e-bike gratis bewaakt parkeren en ook nog eens de mogelijkheid tot reparatie. ‘s Ochtends wordt de kapotte fiets gebracht en aan het einde van de middag is deze weer gerepareerd zodat iedereen weer veilig de weg op kan. Vooralsnog vinden de reparaties plaats op de woensdagen in de Castellum-fietsenstalling. Bij succes wordt deze mogelijkheid in de toekomst uitgebreid. De kosten van de reparaties kunt u navragen bij de fietsenstalling.

Toenemende vraag naar werk- en trainingsplekken

Vanuit het (speciaal) onderwijs en de Participatiewet neemt de vraag naar werk- en trainingsplekken toe. Deze plekken laten cliënten groeien: ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden en het vergroot hun zelfvertrouwen. Rijnvicus, Gemiva en Gemeente Alphen aan den Rijn vinden het belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving. Daarom gaan zij deze samenwerking aan.

Draag bij aan het succes

Het voornaamste doel is om mensen met een beperking een plek in de samenleving te geven en ze zo op een volwaardige manier mee te laten draaien.

Gemiva-SVG groep

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 5.000 mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. De organisatie helpt kinderen en volwassenen een zo goed mogelijk bestaan te bereiken en te behouden. Marjolein de Groot, adjunct regiodirecteur: ‘Je talenten inzetten en meedoen in de samenleving vinden we daarbij heel belangrijk. Dat kunnen cliënten op deze werkplek’

Rijnvicus

Rijnvicus is het modern en sociaal ontwikkelbedrijf van Gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Annelies Doornbosch, directeur Rijnvicus: ‘Samen creëren we passend werk voor gemotiveerde medewerkers. Binnen het modern en sociaal ontwikkelbedrijf van Rijnvicus werken medewerkers voor wie de afstand naar een baan op de arbeidsmarkt (nog) te groot is. We maken prachtige producten en zijn een gewaardeerd dienstverlener. Daarnaast begeleiden onze adviseurs elk jaar honderden werkzoekenden naar een passende baan’.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus verduurzaamt het pand

Het Rijnvicus pand krijgt steeds meer een duurzaam jasje. De afgelopen weken zijn er veel werkzaamheden verricht in en om het gebouw. Alles om…

Nieuws
RV verduurzaamt het pand

Lunchroom De Verrassing bestaat 10 jaar!

Op woensdag 12 april kreeg Belinda Martens, locatiemanager van lunchroom De Verrassing een telefoontje van het Alphens Nieuwsblad. Marieke Roggeveen, journalist vertelt: 'Ik heb…

Artikel
Team van De Verrassing zwaait buiten, voor hun logo