2 fietsers op parkeerdek Rijnvicus

Fietslessen voor statushouders bij Rijnvicus

Nieuws / 20 juni, 2022

Voor de meesten van ons is fietsen een vanzelfsprekendheid. Onze fiets geeft veel vrijheid, we halen onze boodschappen, brengen kinderen naar school en gaan ermee naar werk.

Veel statushouders kunnen niet fietsen en hebben vaak ook geen auto. Het is dan ook best lastig om op afspraken te komen. Vaak moeten zij dan ver lopen of lang reizen met de bus. Leren fietsen geeft hen meer vrijheid en maakt het makkelijker om te integreren en te participeren in de Nederlandse samenleving.

Kwadraad

Sinds kort zit Kwadraad in het gebouw van Rijnvicus. Kwadraad staat midden in de samenleving en biedt maatschappelijke begeleiding aan Statushouders die zich nieuw in Alphen vestigen. Zij begeleiden statushouders voor de duur van een jaar bij hun integratie en sociale activering. Tijdens de begeleiding leren de statushouders over Nederlandse kernwaarden, wet en regelgeving en worden ze wegwijs gemaakt in de Alphense samenleving. Praktische ondersteuning zoals fietslessen kunnen hierbij niet ontbreken. Kwadraad werkt nauw samen met Rijnvicus, en gemeente Alphen aan den Rijn gedurende het begeleidingstraject.

Gratis fietslessen

Kwadraad organiseert al een tijd lang fietslessen voor statushouders. Met de verhuizing naar Rijnvicus, zijn ook de fietslessen meeverhuisd. Deelnemers die niet kunnen fietsen gaan dit leren. Eerst krijgen zij uitleg over de Nederlandse verkeersregels voor fietsers. Daarna gaan ze aan de slag met de praktijk, het leren fietsen. We doen dit op een veilige plek, namelijk het achterste parkeerdek van Rijnvicus.

fietsen op een rij

Er worden 8 lessen gegeven. Na deze lessen kunnen de meeste deelnemers zelfstandig fietsen. De dagen en tijdstippen waarop de lessen plaatsvinden rouleren. Zo kan iedereen een keer deelnemen.

Interesse?

Heb je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Neem contact op met Kwadraad via socialeactivering.alphen@kwadraad.nl.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Partners om trots op te zijn

Vanaf 2 mei zijn we dan echt van start gegaan met ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Maar liefst 8 geïnteresseerde werkzoekenden leren nu…

Nieuws