man in de Jumbo

Jumbo enthousiast over gedetacheerde werknemers Rijnvicus

Verhaal

Bij supermarkt JUMBO Ten Brink Food Herenhof in Alphen aan den Rijn worden al sinds een jaar of vijftien regelmatig medewerkers van Rijnvicus (destijds SWA) succesvol gedetacheerd. Eigenaar Edwin ten Brink is enthousiast over deze samenwerking. Vooral omdat hij in zijn zaak mooie voorbeelden ziet van medewerkers die helemaal tot bloei komen: “Zij blijken veel meer te kunnen dan ze zelf dachten.”

“Ik vond het destijds meteen al een goed idee om deze kandidaten in ons bedrijf op te nemen”, vertelt Edwin. “Wij willen graag een inclusief bedrijf zijn; iedereen moet bij ons kunnen werken. We maakten dus dankbaar van de mogelijkheid gebruik – en doen dat nog steeds. De komst van de tweede medewerker die werd gedetacheerd via SWA, was meteen een succes: Inge Beunder heeft dertien jaar bij ons gewerkt, maar kreeg helaas lichamelijke klachten waardoor ze haar werk niet meer kon doen. We hebben nog regelmatig contact, dat laat zien hoe goed onze band is.”

“Niet twijfelen, gewoon doen!”

Aanstekelijk enthousiasme

Edwin vindt het vooral belangrijk om mensen die niet automatisch in een baan rollen, zoveel mogelijk bij bedrijven te betrekken. “Dan zie je vaak pas welke kwaliteiten deze medewerkers in huis hebben. Het is ontzettend mooi om te zien dat ze vaak van zichzelf versteld staan: ze verwachten niet dat ze zoveel kunnen. Heel goed voor hun zelfvertrouwen dus! En op deze manier kunnen ze vaak doorstromen naar hogere functies of andere bedrijven. Dat is precies wat we met de Stappentrap van Rijnvicus willen bereiken. Het enthousiasme van Rijnvicus voor dit project is echt aanstekelijk.”

Stukje extra begeleiding

“Rijnvicus zorgt voor goede begeleiding van de medewerkers, maar je moet zelf ook rekening houden met een stukje extra aandacht vanuit je eigen organisatie”, geeft Edwin aan. “Dit vind ik geen enkel probleem. We zorgen graag dat iedereen zich bij ons thuis voelt en kan doen wat in zijn of haar mogelijkheden ligt. De groei die je ziet en de ontwikkeling die de medewerkers doormaken, is onbeschrijflijk. Het is mooi om iemand op weg te helpen.”

Eigenaar Jumbo zittend op bank

Zelf heeft Edwin nooit getwijfeld om mensen die iets meer begeleiding nodig hebben, aan te nemen. “En ik wil andere ondernemers ook graag over de streep trekken. Niet twijfelen, gewoon doen! Het is niet iets om bang voor te zijn: het gaat eigenlijk altijd goed. Geef mensen een kans, je zult zien dat ze die met beide handen aangrijpen en ook jou versteld doen staan. Als we dit met elkaar doen, maken we de maatschappij nog een stukje beter.”

Goede begeleiding zorgt voor zelfvertrouwen
Inge Beunder is oud-medewerker bij JUMBO Ten Brink Food Herenhof, gedetacheerd via Rijnvicus (destijds SWA). Ze vertelt enthousiast: “Ik was vijftien jaar geleden een van de eerste gedetacheerden. In het begin vond ik het eng om met klanten te werken. Gelukkig kreeg ik goede begeleiding van Edwin en vanuit Rijnvicus en het ging steeds beter. Ik kreeg er veel zelfvertrouwen door en heb dertien jaar met heel veel plezier bij Edwin gewerkt. Ik ben dan ook super trots dat ik op deze manier het eerste geslaagde voorbeeld was voor de opmaat naar de Stappentrap. Ik ben het levende bewijs dat mensen vaak meer kunnen dan ze zelf denken!”

Alle berichten

Gerelateerde Verhalen

Een streep door racisme en discriminatie

Carla, jouw buurvrouw, die na haar zwangerschapsdepressie even niet meer kan werken,Henk, jouw slager op de hoek die zijn baan kwijtraakt,Fatima, de zakenvrouw van…

Nieuws
veel collega's van Rijnvicus op een groepsfoto bij hijsen mensenrechtenvlag