Werkzoekende Mihretab behaalt praktijkverklaring!

Nieuws / 28 april, 2022

Op 26 april heeft Mihretab zijn praktijkverklaring ontvangen bij Weaf Fulfilmentservices. Dit is een mooie prestatie. Hij is een gemotiveerde werkzoekende die via Rijnvicus zijn praktijkverklaring heeft ontvangen. Dit was niet gelukt zonder de tomeloze inzet van de werkgever en werknemer. Deze pilot praktijkleren is een unieke samenwerking met mboRijnland, Weaf en Rijnvicus.

Mooie resultaten

Mihretab wilde die graag aan het werk. Hij heeft in 6 maanden praktische vakvaardigheden van de logistiek geleerd bij Weaf. Hier heeft hij de fijne kneepjes van het vak onder de knie gekregen zoals: goederen opslaan en orderpicken. En klantspecifieke handelingen zoals verpakken van goederen. Door de inzet van Weaf en Mihretab is dit een succes geworden. Zo goed zelfs dat hij nu een contract krijgt bij Weaf en daar blijft werken.

Arza van Weaf: “Via Rijnvicus is hij goed begeleid door een jobcoach, die wekelijks met hem meeloopt op het werk om te zien waar hij zoal tegenaan loopt. Gelukkig spreekt deze jobcoach Mihretabs eigen taal. Daarnaast heeft hij ook begeleiding gehad van een taalcoach. We zijn nu heel trots dat we vandaag zijn praktijkverklaring aan hem kunnen uitreiken.”

“Ik ben enorm trots op deze mooie werkgever uit de regio. Weaf steekt zijn nek uit en kijkt naar de mogelijkheden en kansen van deze werkzoekende. Ze hebben Mihretab een unieke kans geboden om te leren en werken waardoor hij nu een Praktijkverklaring heeft gehaald,” aldus Annelies Doornbosch (directeur Rijnvicus).

Praktijkleren

Praktijkleren is gericht op het praktische deel van de vakvaardigheden van een mbo-opleiding. Dit is een afgeslankte versie van mbo-opleiding, die volledig plaats op de werkvloer en niet in de schoolbanken. Bij deze leerlijn van Weaf gaat het om de opleiding Assistent Logistiek (niveau 1).  Bij succesvolle afronding hiervan geeft mboRijnland de praktijkverklaring af.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Banenparade met Open Hiring Café op 5 november

Op zaterdag 5 november staan weer ruim 60 ondernemers uit de regio met uitdagende banen op onze moderne en feestelijke Banenparade met Open Hiring…

Nieuws

Brede politieke belangstelling voor werk Rijnvicus & Serviceplein

Sinds dit voorjaar heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college. Bestaanszekerheid is een belangrijk thema in het…

Nieuws
Artikel

Rijnvicus in de krant

We staan in het Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier met een artikel over de krappe arbeidsmarkt. Rijnvicus helpt ondernemers met het vinden van…

Nieuws
Share This