Nieuw leerwerktraject officieel van start!

Nieuws / 28 mei, 2024

Afgelopen december startten we samen met een aantal ondernemers letterlijk aan de bouw van ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. En we zijn van start.

Het is het vijfde interne leerwerktraject van ons ontwikkelbedrijf. Daarnaast zijn er nog 2 externe leerwerktrajecten waarin we ook werkzoekenden opleiden en begeleiden richting een betaalde langdurige baan.

Onze samenwerkingspartners

Inmiddels zijn 7 ondernemers aangesloten bij het traject; Akerdome, HillSafety B.V., Laadpaal Direct, Samen Sterker, ST Warmte, Tek Power en Warp System. Zij zijn voor een heel groot deel verantwoordelijk voor de expertise, de bouw en de middelen. Dit bijzondere traject en de mooie samenwerking werd onlangs beklonken. De directeur van Rijnvicus, Annelies Doornbosch, en de partners tekenden de samenwerkingsovereenkomsten. Hierin staan afspraken tussen Rijnvicus en de techniekondernemers om mensen gezamenlijk te interesseren, motiveren, ontwikkelen en duurzaam aan een betaalde baan te helpen in de techniek.

Stage lopen
Onze nieuwe praktijkopleider ging de eerste maand 'stagelopen' bij de partners. Wat moet een assistent monteur laadpaal of zonnepanelen leggen nu allemaal in zijn of haar mars hebben? Hoe leg je vloerverwarming aan of repareer je een warmtepomp? Al deze informatie en meer is verwerkt tot een lespakket waarmee werkzoekenden bij Rijnvicus gaan leren en werken. En zo worden ze opgeleid tot assistent monteur. Met als uitgangspunt dat de werkzoekenden aan de slag kunnen bij de bedrijven van deze ondernemers.

Werkzoekenden zijn begonnen

Op 6 mei was het zover. De eerste groep enthousiaste werkzoekenden gingen van start in dit nieuwe leerwerktraject. Zij zijn gestart met hun opleiding tot assistent monteur binnen dit nieuwe leerwerktraject. Uiteraard zijn ze allemaal geïnteresseerd in techniek en energie. Onze partnerbedrijven staan te springen om (assistent) monteurs aan te nemen. En dat is nou net waar wij ze voor opleiden binnen Rijnvicus.

Als ondernemer of werkzoekende benieuwd naar dit leerwerktraject of één van de andere trajecten? Neem dan contact met ons op!

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch

Partners om trots op te zijn

Vanaf 2 mei zijn we dan echt van start gegaan met ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Maar liefst 8 geïnteresseerde werkzoekenden leren nu…

Nieuws