Opening simulatieomgeving leerwerktraject logistiek

Nieuwe simulatieomgeving bij leerwerktraject logistiek geopend!

Nieuws / 22 februari, 2023

Rijnvicus heeft een vernieuwde leerwerkomgeving logistiek. Om werkzoekenden nog beter voor te bereiden op het werk in de logistiek. Deze omgeving werd feestelijk geopend door wethouder Anouk Noordermeer en directeur Annelies Doornbosch!

Leren binnen een afgeschermde omgeving
De arbeidsmarkt is continue in ontwikkeling en daar passen wij bij Rijnvicus onze leerwerktrajecten op aan. Met de komst van de simulatieruimte bij logistiek is er een uitbreiding gekomen in het leren van logistieke vaardigheden. Deze simulatieruimte ziet eruit als een echte logistieke omgeving in een bedrijf. Binnen een afgeschermde omgeving leer je onder andere orderpicken, met heftrucks te rijden en weet je na afloop alles over de processen en veiligheidsvoorschriften.

Aansluiten op vraag van werkgevers
Deze leeromgeving in het simulatiemagazijn is opgezet zodat het dagelijkse logistieke proces binnen Rijnvicus niet verstoord wordt en de kandidaat op eigen tempo kan leren. Het leerwerktraject wordt aangepast aan de vraag van logistieke bedrijven in de omgeving. Zo kan de kandidaat na afloop doorstromen naar een passende betaalde baan! 

Aan wethouder Anouk Noordermeer de eer om de simulatieruimte officieel te openen!
Anouk: “Er komen steeds minder jongeren binnen en er stromen meer ouderen uit. Hoe kunnen we alles blijven doen in de samenleving zoals we het nu kennen? Dan is het belangrijk om aan iedereen te vragen: als je mee kan doen, doe mee! Deze leeromgeving logistiek draagt daaraan bij! Alphen is groot in logistiek en daarom is het goed dat deze leeromgeving er is en mensen kunnen doorstomen naar werkgevers in de omgeving. Deze werkplek is zo reëel mogelijk zodat het aansluit bij wat werkgevers nodig hebben. Dat maar veel mensen geholpen kunnen worden aan een nieuwe baan!”

 

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus in de krant

We staan in het Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier met een artikel over 'leren werken in een simulatieomgeving logistiek!'. Deze simulatieomgeving werd feestelijk…

Artikel

Successen mag je delen

Elke dag helpen de klantregisseurs van Rijnvicus werkzoekenden richting een betaalde baan. Soms gaat dat snel, maar vaak is het een weg van begeleiden,…

Artikel