De weg van Rijnvicus

Rijnvicus is het modern en duurzaam sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Wij bieden wegen naar werk voor mensen voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet gemakkelijk te bereiken is. Onze kracht is het begeleiden naar werk door werk. Omdat we erin geloven dat je kennis en ervaring het beste leert, door het te doen.

Binnen het ontwikkelbedrijf zijn ruim 500 medewerkers aan de slag in een aangepaste werkomgeving. Daarnaast begeleiden we ieder jaar honderden werkzoekenden naar een passende baan o.a. in onze mooie leerwerkomgeving waar we mensen opleiden naar betaalde banen in bijvoorbeeld horeca, groen, logistiek, metatechniek en schoonmaak. We werken hiervoor nauw samen met werkgevers, onderwijs en zusterbedrijven in de regio.

Wij zijn een bijdetijdse organisatie die zich bewust is van haar maatschappelijke positie als grote werkgever in de regio. We vervullen graag een voorbeeldrol, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid. We willen dat onze medewerkers trots zijn op het werken bij Rijnvicus, dat kandidaten zich geholpen voelen in hun weg naar werk en dat werkgevers en opdrachtgevers een professionele zakenpartner in ons herkennen.

Duurzaam Rijnvicus

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema. En het wordt steeds belangrijker, ook voor Rijnvicus. Op diverse manieren dragen wij bij aan een schoner milieu door (nog) duurzamer te werken. Hierbij helpen we ook onze mensen aan werk. Want dat is natuurlijk waar wij voor staan. Bekijk onze duurzame projecten.

medewerker in moestuin Klim-Op

Management team

Het MT zorgt ervoor dat Rijnvicus doet wat de bedoeling is. Daarom denken we na over wat er moet gebeuren en over hoe alle medewerkers daarbij kunnen helpen.

V.l.n.r.: mevr. Doornbosch (directeur), dhr. Van den Berg, dhr. Van der Maden, dhr. Van de Griend, dhr. Mokkenstorm, mevr. Grooten en mevr. Ekkel.

Commercieel team

Het Commercieel Team houdt zich bezig met alle verkoopactiviteiten die bijdragen aan de missie om een modern, duurzaam en sociaal ontwikkelbedrijf te zijn. 

Collega's staan bij vrachtwagen Rijnvicus
Lees meer over het Commercieel team

Werkgeversservicepunt

Het Werkgeversservicepunt (WSP) helpt jou met het vinden en selecteren van gemotiveerd personeel.

Rijnvicus in de krant

Rijnvicus staat regelmatig in het Alphens Nieuwsblad en de Goudse Koerier. Deze artikelen hebben wij gebundeld.

Flyers, Onderweg met Rijnvicus & terugblik

Rijnvicus is op weg om duurzamer te werken. Daarom kiezen we voor digitale flyers, brochures en Onderweg met Rijnvicus.

films & verhalen

Op deze pagina hebben we deze verhalen en filmpjes gebundeld van ondernemers en werkzoekenden. Duik in de wereld van Rijnvicus en laat je inspireren!

Rijnvicus is trotse uitbater van:

de bewaakte fietsenstallingen

Rijnvicus heeft twee bewaakte fietsenstallingen in beheer. Namelijk fietsenstalling Castellum en De Vest. Dit zijn nieuwe leerwerklocaties van Rijnvicus.

De fietsenstalling

De Verrassing van Alphen

De Verrassing van Alphen is een eethuis en leerwerkbedrijf van Rijnvicus. Er werken mensen met en zonder een arbeidsbeperking.

Medewerker de Verassing

Onder andere deze bedrijven werken met Rijnvicus

Mbo Rijnland

UWV

Arriva