Professionals van Rijnvicus en gemeente Alphen aan den Rijn doorlopen klantroute

Nieuws / 31 mei, 2022

Welke route doorlopen klanten als zij een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente? Dit werd voor professionals van Rijnvicus en de gemeente op dinsdag 4 juli in beeld gebracht tijdens de eerste interactieve workshop klantroute. 58 medewerkers van de teams van het Serviceplein, Rijnvicus en MO kwamen hiervoor bij elkaar. Tijdens de introductie van de middag werd ook een terugblik gegeven op de resultaten van de Uitvoeringsagenda Participatiewet.

Start bijeenkomst met een opdracht

In gemengde groepjes begon iedereen aan de eerste opdracht: los de puzzel op. Dit leek gemakkelijker dan gedacht, er zat een bijzondere twist aan. Deze opdracht symboliseerde mooi dat we in het werkveld altijd de samenwerking en verbinding met elkaar moeten opzoeken om het werkbaar te maken. Alle medewerkers van de groep die als eerste de puzzel af had, wonnen een handige reisbeker die nog vele malen gebruikt kan worden op kantoor of onderweg.

De onderwerpen van de klantroute dichtbij 

Na de puzzel volgde een wandeling in kleine groepjes langs verschillende onderwerpen van de klantroute. Hier kreeg iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen of om opheldering te krijgen over het onderwerp. Op deze wijze ontstonden vanzelf goede gesprekken en inzichten.  

Plenair weer verder

Daarna zijn in de plenaire bijeenkomst een aantal van deze onderwerpen besproken. Ook dit leverde nieuwe inzichten en begrip op. Via de Mentimeter is er aan de professionals gevraagd over welk thema zij graag nog meer willen weten. Deze onderwerpen bespreken we in een volgende workshop.  

Echt kennismaken 

Achteraf was er een borrel waarin het tijd werd om persoonlijk kennis te maken zodat de medewerkers van de verschillende teams de kans kregen om elkaar te leren kennen. Een hele geslaagde middag! 

Annelies Doornbosch over de workshop: 

“Het was een zinvolle en energieke bijeenkomst. Er was veel ruimte voor uitwisseling tussen collega’s van Serviceplein, Rijnvicus en MO. Daardoor leren we elkaar (weer) beter kennen en dat komt de samenwerking en dus ons werk voor de inwoners ten goede. Wat mij betreft gaan we dit vaker doen!"

Medewerkers van het Serviceplein, Rijnvicus en MO komen samen voor de workshop klantroute
Medewerkers van het Serviceplein, Rijnvicus en MO komen samen voor de workshop klantroute
Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Er móet iets gebeuren vanuit de Tweede Kamer

‘De sociale infrastructuur brokkelt steeds verder af. Voor grote groepen werkzoekenden is er geen ondersteuning om aan het werk te komen.’ Dit constateert Berenschot.…

Nieuws
papieren en laptop