Rijnvicus daagt ondernemers uit: zet mensen voorop!

Nieuws / 21 april, 2022

Rijnvicus ontving recentelijk 70 ondernemers tijdens de lancering van de lente-editie van de INTO business Alphen. Tijdens deze lancering deed Annelies Doornbosch (directeur Rijnvicus) een belangrijke oproep aan de ondernemers: zet mensen voorop! In deze krappe arbeidsmarkt is het een must om anders naar werk en de invulling van vacatures te kijken. Hoe precies? Dat lees je verderop in dit bericht.

Ga jij de uitdaging aan als ondernemer?

Bij Rijnvicus vinden we dat iedereen kan en mag werken. Werken is gezond, het zorgt voor samenhang in de samenleving en het is de economische motor van ons land. Rijnvicus biedt daarom een weg naar werk voor die mensen, die daarbij een steun in de rug kunnen gebruiken. Wij zijn een modern en duurzaam sociaal ontwikkelbedrijf, met als focus het ontwikkelen van mensen naar werk door werk.

Iedereen is nodig op deze krappe arbeidsmarkt. Het CSB becijferde onlangs dat het onbenut arbeidspotentieel 1 miljoen mensen bedraagt. Dat onbenut potentieel wordt vooral veroorzaakt door een mismatch op de arbeidsmarkt; het werk dat voorhanden is, past onvoldoende met de ervaring, opleiding en kwalificaties van werkzoekenden. Werkgevers doen te weinig met deze realiteit.

Annelies Doornbosch ageert hiertegen “Beste werkgever; als u doet wat u deed, blijft u zitten met vacatures.” In het interview noemt ze drie manieren waarop ondernemers hun vacatures kunnen vervullen, namelijk:

  • Leid zelf mensen op. Daardoor kunnen medewerkers aan de slag die (nog) niet aan het ideaalplaatje voldoen. Rijnvicus zet zwaar in op ontwikkeling en kan hierbij op diverse manieren ondersteunen.
  • Organiseer het werk anders. Taken uit een functie kunnen opgeknipt worden. Dit noemen we jobcarving. Zo doen specialisten waar ze echt goed in zijn. En kunnen de rest van de taken door andere medewerkers gedaan worden. Dit kan ook financieel aantrekkelijk zijn. Ons Werkgeversservicepunt geeft hier graag advies over.
  • Voorkom dat mensen vetrekken. Investeer in eigen medewerkers en besteed bewust aandacht aan hun kwaliteiten en behoeften. Laat zien dat je trots bent op het product of de dienst die jullie gezamenlijk leveren.

Geïnspireerd geraakt door deze 3 oplossingsrichtingen? Lees het volledige artikel in de INTO business. In het artikel komen ook Samen Sterker, Weaf en Boomkwekerij Marcel de Jong aan het woord en zij vertellen hoe ze samen met Rijnvicus hun personeelsvraagstukken hebben opgelost.

Neem contact met ons op

En wil jij ook graag de uitdaging aangaan? En graag socialer ondernemen en ervoor zorgen dat jouw werk wordt gedaan? Neem dan contact op met het Werkgeversservicepunt van Rijnvicus, zij denken graag met je mee.

INTO business

Benieuwd wat er nog meer in de INTO business staat? Lees het volledige magazine. Daarnaast is er een aftermovie van deze mooie lancering bij Rijnvicus.  

Foto's door: INTO business Alphen/fotograaf Aschwin Snel.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Werkzoekende Mihretab behaalt praktijkverklaring!

Op 26 april heeft Mihretab zijn praktijkverklaring ontvangen bij Weaf Fulfilmentservices. Dit is een mooie prestatie. Hij is een gemotiveerde werkzoekende die via Rijnvicus…

Nieuws

Jan-Willem Aniba van Samen Sterker verheft jobcarving tot kunst

Jan-Willem Aniba van Samen Sterker won in 2021 de Hartstikke Sociaal Bokaal. Het bedrijf bouwt hoogwaardige prefab woningen, met name voor de vakantiemarkt en…

Verhaal

‘Blij dat Rijnvicus ons als werkgever stevig begeleidt’

Weaf Fulfilmentservices verzorgt de logistiek voor webwinkels. Het Alphense bedrijf is gestart in 2018 en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in maatwerk, zoals cadeauverpakkingen en…

Verhaal
Share This