Rijnvicus in de krant

Nieuws / 29 augustus, 2022

We staan in het Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier met een artikel over de Proeftuin On Tour Natuurmarkt. Hoe kun je op een leuke manier toekomstbestendig leven? Dat kun je ontdekken tijdens de Proeftuin On Tour Natuurmarkt op zaterdag 3 september. Met je dagelijkse keuzes kan jij een verschil maken. Samen maken we de wereld groener, gezonder en leuker!

Rijnvicus uiteraard aanwezig

Natuurlijk is modern en duurzaam sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus ook aanwezig! Wij vinden duurzaamheid een belangrijk thema en voeren dit zo goed mogelijk door in ons werk. Want iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan een beter milieu. Kom meer te weten over onder andere lunchroom De Verrassing en de Rijnvicus Moestuin! En hoe we hiermee onze mensen ontwikkelen en begeleiden richting werk.

Lunchroom De Verrassing

Enthousiast personeel, gezellige praatjes en natuurlijk lekker eten en drinken. Van een ontbijt met een gezonde smoothie of een high-tea, tot een lekkere lunch met een mocktail. Daarvoor kun je terecht bij lunchroom De Verrassing in Alphen aan den Rijn. De Verrassing is een onderdeel van het ontwikkelbedrijf Rijnvicus. Rijnvicus helpt mensen op weg die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken richting arbeid, mensen die door de arbeidsmarkt op afstand zijn gezet. De Verrassing werkt met een vast team. Dat team versterken zij met mensen die bij Rijnvicus een leerwerktraject volgen. Met als doel om hen verder op te leiden en ze te laten ontwikkelen, zodat zij uitstromen naar een reguliere baan.

Moestuin Klim-Op

Veel mensen komen regelmatig terug bij De Verrassing, al was het alleen al voor de heerlijke appelgebakjes. En met een beetje geluk komen de appels uit de moestuin van Rijnvicus, de Klim-Op. De moestuin werd in 2020 aangelegd naast het gebouw van Rijnvicus. Medewerkers die langdurig ziek zijn geweest kunnen hier re-integreren. Zo zetten zij weer de eerste stappen richting arbeidsmarkt. Daarnaast werken diverse mensen van diverse afdelingen (Groen, Horeca, Metaal) samen aan dit duurzame project. En natuurlijk worden alle verse producten uit de Klim-op weer gebruikt in het Rijnvicus-restaurant en voor de catering. Want zowel De Verrassing als Rijnvicus worden regelmatig ingezet bij evenementen.

Lees het hele artikel nu ook online:

Contact

Zowel voor ondernemer of werkzoekenden kunnen wij genoeg betekenen. Ben je nieuwsgierig geworden bij het lezen van ons verhaal? En ben je benieuwd of wij iets voor jou kunnen doen?

Neem dan vooral contact met ons op via info@rijnvicus.nl of 0172 – 504 504.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Er móet iets gebeuren vanuit de Tweede Kamer

‘De sociale infrastructuur brokkelt steeds verder af. Voor grote groepen werkzoekenden is er geen ondersteuning om aan het werk te komen.’ Dit constateert Berenschot.…

Nieuws
papieren en laptop