Rijnvicus verduurzaamt het pand

Nieuws / 22 mei, 2023

Het Rijnvicus pand krijgt steeds meer een duurzaam jasje. De afgelopen weken zijn er veel werkzaamheden verricht in en om het gebouw. Alles om ervoor te zorgen dat we in een toekomstbestendig gebouw ons werk kunnen verrichten.

Nieuwe duurzame vlonder bij Rijnvicus


De vlonder is vervangen met duurzame materialen ♻️
De houten vlonder was 22 jaar oud en is vervangen voor kunststof composiet materiaal wat voor 75% bestaat uit hergebruikt plastic afval. Als dit materiaal na meer dan 25 jaar vervangen wordt kan het voor 100% hergebruikt worden! De oude houten vlonder is naar Andre Troost van het bedrijf “Het BehouT“ gegaan, die er weer mooie producten van maakt!

LED verlichtingAlle TL-verlichting is vervangen voor LED verlichting in logistiek opleidingscentrum en expeditie 💡
LED verlichting is veel energie-zuiniger, heeft een langere levensduur, heeft minder onderhoud nodig en geeft ook nog eens beter licht.

Nieuwe ventilatoren

De luchtbehandelingskasten voor de ventilatie in het gebouw zijn gerenoveerd 💨
De nieuwe ventilatoren zorgen voor minder geluidsproductie, geven minder uitstoot van broeikasgassen, hebben een langere levensduur en zorgen voor energiebesparing en lagere energiekosten op de langere termijn. En uiteraard wordt het metaal van de oude ventilatoren allemaal hergebruikt.

Rijnvicus is heel blij met het resultaat!

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Lunchroom De Verrassing bestaat 10 jaar!

Op woensdag 12 april kreeg Belinda Martens, locatiemanager van lunchroom De Verrassing een telefoontje van het Alphens Nieuwsblad. Marieke Roggeveen, journalist vertelt: 'Ik heb…

Artikel
Team van De Verrassing zwaait buiten, voor hun logo

Topdag met jongeren van Topmavo!

Op 18 april ontvingen wij bij Rijnvicus een aantal 13 en 14-jarige leerlingen van het Groenehart Topmavo. Door 3 jonge collega’s werden ze hartelijk…

Artikel
Collage van jongeren die stagelopen bij Rijnvicus