Rijnvicus wordt steeds groener!

Nieuws / 4 september, 2021

Vorig jaar startte een aantal medewerkers enthousiast aan een heuse eigen Rijnvicus-moestuin. Grond werd omgespit, fruitbomen gepland en kruiden verbouwd. Met behulp van de afdeling Metaal werden bakken voor de kruiden gemaakt. Binnenkort beginnen zij ook met het bouwen van kassen en rekken om druiven tegenaan te laten groeien.

Klim-op

De moestuin is toepasselijk omgedoopt tot ‘Klim-op’ en biedt veel mogelijkheden. Medewerkers die langdurig ziek zijn geweest kunnen hier re-integreren. Zo kunnen ze weer de eerste stappen zetten richting arbeidsmarkt. Daarnaast werken diverse mensen van diverse afdelingen (Groen, Horeca, Metaal) samen aan dit duurzame project. En natuurlijk worden alle verse producten uit de Klim-op weer gebruikt in het Rijnvicus-restaurant en voor de catering.

Kliko's omgebouwd tot wormenhotels

Wormenhotel

Medewerkers van Rijnvicus bouwen ook wormenhotels van oude kliko’s die zo een tweede leven krijgen. GFT+E afval (groente, fruit, tuin en etensresten) is namelijk voedselrijke en duurzame compost voor planten en/of moestuinen. In een filmpje wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Uiteraard komt ook een aantal wormenhotels in de Klim-op te staan.

Insectenhotel

Onlangs is ook een insectenhotel in de Klim-op geplaatst. Zo helpen we de natuur een handje en het ecosysteem op natuurlijke wijze in stand te houden.

Voordelen van het insectenhotel:

  • De insecten helpen ongedierte in de tuin te bestrijden (bijvoorbeeld lieveheersbeestjes)
  • Fruit en groente in je tuin worden goed bestoven zodat je oogst toeneemt
  • En, hoe leuk is het om het gedrag van insecten te bestuderen

Benieuwd naar mogelijkheden om:

  • Personeel in dienst te nemen vanuit Rijnvicus?
  • Gebruik te maken van de diensten van Rijnvicus (catering, groen, schoonmaak, inpakwerkzaamheden)?
  • Een eigen moestuin op te zetten bij uw bedrijf of zelf een wormenhotel te bouwen

Neem dan contact op met ons op. Wij denken graag mee.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus verduurzaamt het pand

Het Rijnvicus pand krijgt steeds meer een duurzaam jasje. De afgelopen weken zijn er veel werkzaamheden verricht in en om het gebouw. Alles om…

Nieuws
RV verduurzaamt het pand

Lunchroom De Verrassing bestaat 10 jaar!

Op woensdag 12 april kreeg Belinda Martens, locatiemanager van lunchroom De Verrassing een telefoontje van het Alphens Nieuwsblad. Marieke Roggeveen, journalist vertelt: 'Ik heb…

Artikel
Team van De Verrassing zwaait buiten, voor hun logo