vrouw die gaat schoonmaken

De weg van Sakina: het Scala College blinkt weer dankzij Sakina en haar collega’s

Verhaal

Dankzij Sakina en haar collega’s wordt het Scala College iedere dag weer blinkend schoon. “Ik vind schoonmaken leuk, ik word er blij van”, vertelt Sakina. Zij volgt sinds april het leerwerktraject schoonmaak bij Rijnvicus waarbij ze alle kneepjes van het vak leert.

Twee keer in de week maakt zij schoon op het Scala College Sacharovlaan. Iedere vrijdagochtend volgt zij samen met tien anderen de schoonmaakcursus waar verschillende technieken worden aangeleerd. Bijvoorbeeld over welke doekjes je waarvoor gebuikt en in welke volgorde je schoonmaakt.

“Ik leer ook over de juiste werkhouding tijdens het schoonmaken, het verwisselen van doekjes. Ik vind het leuk om te leren en de mensen zijn aardig. Op werk vraagt de voorvrouw (leidinggevende) altijd hoe het met mij gaat”.

Sakina is op haar werk graag onder de mensen. Zo had Sakina in Ghana haar eigen marktkraam waar zij tweedehands kleding verkocht. Hier wil zij graag verder in het schoonmaakwerk. “Ik hou van een werkplek waar mensen zijn. Ook de leerlingen van het Scala College zijn erg vriendelijk tegen mij. Thuis hou ik van schoonmaken en ben ik netjes. Ik wil dat werk hierna ook doen. Mijn vriendinnen werken ook in de schoonmaak!”

Het schoonmaaktraject is een van de vele leerwerktrajecten die Rijnvicus biedt. Ben je benieuwd welk traject voor jou interessant is? Op deze pagina vind je een overzicht van het aanbod!

Alle berichten

Gerelateerde Verhalen

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch