Medewerkers Samen Sterker

Samen Sterker wint de Hartstikke Sociaal Bokaal 2021!

Verhaal

Op 4 november 2021 vond de uitreiking van de Hartstikke Sociaal Bokaal plaats. Deze prijs is een aanmoedigingsprijs voor ondernemers met een sociaal hart. Naast alle ondernemers waren de drie genomineerde bedrijven ook aanwezig: Scala College, SBR Elektromontage en Samen Sterker. Na een lekker ontbijt hebben de bezoekers besloten: Samen Sterker wint dit jaar!

Focus op wat wel kan

Annelies Doornbosch, directeur Rijnvicus trapt het evenement af: “Bij Rijnvicus vinden we dat iedereen kan en mag werken. Werken is gezond, het zorgt voor samenhang in de samenleving en het is de economische motor van ons land. Rijnvicus biedt daarom een weg naar werk voor die mensen, die daarbij een steun in de rug kunnen gebruiken. Onze kandidaten zijn veel meer dan hun beperking, als een werkgever bereid is te kijken naar de mogelijkheden. De drie werkgevers die zijn genomineerd voor de Hartstikke Sociaal Bokaal begrijpen dat helemaal. Zij hebben met volle overtuiging geïnvesteerd in onze kandidaten en vinden dat eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Wij hopen dat zij andere werkgevers inspireren datzelfde te doen."

Verrassend veel mogelijkheden

Samen met Rijnvicus heeft Samen Sterker werkplekken gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door werk uit de bestaande functies te splitsen. Jan-Willem Aniba van Samen Sterker: “Als je ervoor open staat vind je verrassend veel mogelijkheden om passend werk te creëren. In het begin is het misschien een uitdaging, maar je krijgt er loyale en betrokken medewerkers voor terug. De nieuwe collega’s hebben bovendien een positieve impact op de werksfeer.” 

Reactie winnaar 2019

Ook de winnaar van vorige keer was aanwezig: Zeeman. Recruiter Inge de Graaf geeft aan dat het lastiger is werknemers te vinden met de krappe arbeidsmarkt. “Het winnen van de Hartstikke Sociaal Bokaal  zorgt voor veel aandacht. Het geeft het gevoel dat je de goede richting op gaat als onderneming. Door het winnen van de bokaal is ook ons management meer tijd en energie in sociaal ondernemen gaan stoppen.”

Sociaal ondernemen in de praktijk

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, vertelt een inspirerend verhaal over zijn eigen ervaring met sociaal ondernemen. “Ik vind persoonlijk dat we ons veel te veel focussen op de verschillen tussen mensen. Laten we eens kijken naar de overeenkomsten. Ik neem iemand aan omdat ik kijk naar wat hij wél heeft, niet door te kijken wat hij mist.” Jacco haalt drie medewerkers aan, die ondanks hun beperkingen in zijn bedrijf verschil hebben gemaakt en nu onmisbaar zijn. “Zij moeten soms veel overwinnen om te kunnen werken en daarom zijn ze mijn helden.”

Nadat de genomineerden hebben verteld waarom zij het verdienen om deze mooie prijs te winnen, volgt een interessante paneldiscussie over sociaal ondernemen. Hier zijn een aantal prikkelende stellingen besproken met ondernemers. Vervolgens is het tijd om te stemmen. Samen Sterker wordt eerste, SBR Elektromontage tweede en het Scala College eindigt op de derde plek. Bij deze feliciteren we alle drie de winnaars. 

De uitreiking van de Hartstikke Sociaal Bokaal is onderdeel van de Week van het Werk.

Alle berichten

Gerelateerde Verhalen

Rijnvicus in de krant

We staan in het Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier met een artikel over de circulaire hub. Een duurzaam project waarbij we koffiedrab en…

Nieuws
Annelies Doornbosch in Zaken zijn Zaken, Studio Alphen

Krappe arbeidsmarkt vraagt lef van ondernemers

Het kan niemand zijn ontgaan. Bijna iedere ondernemer kampt met personeelstekorten. 'Record krapte arbeidsmarkt: nog nooit zo veel vacatures en zo weinig mensen', 'Werkgevers…

Nieuws

Dit is de werkdag van Martijn

Martijn is bij Rijnvicus de vrolijke noot op de afdeling Afbouw Metaal. Op deze afdeling worden bijvoorbeeld kaartmolens in elkaar gezet. Deze molens zie…

Verhaal
Share This