Man met kartonnen dozen, duurzaamheid

Steeds minder plasticgebruik voor Rijnvicus en Thermologistics Group

Artikel / 9 januari, 2023

De regels rondom het gebruik van plastic worden steeds strenger. En dat is goed, want plastic is schadelijk voor ons milieu. We kunnen helaas niet van de ene op de andere dag plasticvrij door het leven gaan. Maar er zijn al veel mooie en duurzame initiatieven op de markt. Uiteraard vindt Rijnvicus duurzaamheid ook een belangrijk thema en wij voeren dit zo goed mogelijk door in ons werk.

Geen piepschuim boxen meer

En dat geldt ook Thermologistics Group, een jong bedrijf dat sinds 2019 is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Het gaat om een startup. Dat wil zeggen: een bedrijf met een innovatief idee, dat gebruik maakt van moderne technologie. Thermologistics Group zocht de samenwerking op met Rijnvicus, en daar staan wij altijd open voor.

Duurzame en milieuvriendelijke verzendverpakkingen
Thermologistics Group richt zich op het innoveren en ontwikkelen van milieuvriendelijke isolatieverpakkingen. Zij ontwikkelden de EcoCoolBox; het milieuvriendelijke plasticvrije alternatief voor de huidige EPS (piepschuim) box. De EcoCoolBox is een innovatieve verpakking, gemaakt van 100% papier en draagt bij aan het terugdringen van plastic uit ons milieu. De box bestaat uit diverse isolatiepanelen en een kartonnen doos die precies in elkaar passen.

Lokale samenwerking

De EcoCoolBoxen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Hiermee kan de EcoCoolBox zowel met de machine als handmatig in elkaar gezet worden. Het is belangrijk dat de machines van Thermologistics Group deskundig en goed bediend worden. Zij benaderden Rijnvicus om te kijken naar passende invullingen van een werkplek. Al snel werd een geschikte kandidaat aangeboden waarmee een fijne samenwerking ontstond in de vorm van een detachering.

‘Geen dag is hetzelfde in een heel gezellige omgeving’

‘Rijnvicus biedt wegen naar werk voor mensen voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet gemakkelijk te bereiken is. En dit sluit mooi aan bij de filosofie en missie van Thermologistics. Voor het in elkaar zetten van de grootformaat EcoCoolBox hebben we met Rijnvicus een partner gevonden die hierin een mooie bijdrage levert.'

Kandidaat van Rijnvicus aan het werk bij ondernemer met ecoboxen, duurzame verpakkingen
man aan het werk

Weten wat Rijnvicus voor jou kan betekenen?

Zowel voor ondernemers of werkzoekenden kan Rijnvicus genoeg betekenen. Ben je nieuwsgierig geworden bij het lezen van dit verhaal? En ben je benieuwd of wij iets voor jou kunnen doen? Neem dan vooral contact met ons op via info@rijnvicus.nl of 0172 – 504 504.

Samen naar een plasticvrije samenleving

Inmiddels nemen veel bedrijven in de bio-industrie, farmacie, verse- en bevroren levensmiddelen de EcoCoolBox af. Als ondernemer ook geïnteresseerd in deze milieuvriendelijke box? Kijk dan op de website van Thermologistics Group voor meer informatie.

Alle berichten

Gerelateerde Artikelen

Stofzuig jij of ik?

Sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus is altijd op zoek naar vernieuwende duurzame samenwerkingen en apparatuur wat aansluit op de mens en het werk. Zo hebben we…

Nieuws
Bedrijf Makita op werkbezoek en staan allen op trap bij het gemeentehuis