Successen mag je delen

Verhaal

Elke dag helpen de klantregisseurs van Rijnvicus werkzoekenden richting een betaalde baan. Soms gaat dat snel, maar vaak is het een weg van begeleiden, trainen, leren en geduld. Voor beide partijen. En hoe mooi is het dan als dit lukt!

Civiel ingenieur

Meneer Saleh, rond de 40 en afkomstig uit Jemen, woont nu met zijn gezin in de gemeente Kaag en Braassem. HIj werkte in zijn thuisland ongeveer 19 jaar als civiel ingenieur. Ik ben klantregisseur bij Rijnvicus en sprak hem. Tijdens ons eerste gesprek liet meneer Saleh weten graag verder te willen werken als civiel ingenieur. We bespraken zijn traject en legden de afspraken vast in een trajectplan. Daarin staat vooral beschreven hoe iemand zijn of haar doel kan bereiken. 

Sceptisch

In eerste instantie leek hij wat sceptisch. Hij begreep niet waarom hij eerst bij Rijnvicus moest werken. Hoe zou dat hem verder helpen? Ik legde hem meer uit over het traject en de keuzemogelijkheden daarin. Het traject is de klantroute volgen; eerst naar de diagnoseafdeling Opstap, en stap voor stap volgen wat er nodig is. Daarbij was en is ons onderlinge contact steeds belangrijk. Hierdoor zag meneer Saleh in dat Rijnvicus hem wèl wat kon bieden. 

dame kijkt naar vacaturebord
man is aan het werk op de afdeling

Ondersteuning Nederlands taal

Zijn werkethos is prima in orde. Hij had alleen meer ondersteuning nodig in de Nederlandse taal. En zo is hij doorgeplaatst naar de afdeling horeca. Het doel was om daar zelfvertrouwen te krijgen om Nederlands te praten. Hij ontwikkelde bij de afdeling horeca zeker zelfvertrouwen. En nog meer vaardigheden die hij kan gebruiken, zodat we hem kunnen door bemiddelen. Ook zijn taalniveau ging, met behulp van onder ander een taalondersteuning, met sprongen vooruit. 

Uiteindelijk doel

Meneer Saleh hield elke keer voor ogen dat alle inspanningen die hij deed, en nog doet, bijdragen aan zijn uiteindelijke doel. Er is vrij vroeg in het proces contact gelegd met onze werkgeversadviseur. Zij zorgde ervoor dat meneer een werkervaringsplek kon krijgen bij een werkgever. Met als doel een betaalde baan! Hij heeft recent zijn VCA gehaald. Weer een stapje verder om zijn doel te kunnen bereiken. 

We blijven hem volgen totdat hij zijn doel heeft bereikt en duurzaam gaat uitstomen!

Alle berichten

Gerelateerde Verhalen

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch