Jongeren lopen stage, bij Rijnvicus, parcours met bladblazar en collega die vertelt bij Logistiek

Topdag met jongeren van Topmavo!

Artikel / 25 april, 2023

Op 18 april ontvingen wij bij Rijnvicus een aantal 13 en 14-jarige leerlingen van het Groenehart Topmavo. Door 3 jonge collega’s werden ze hartelijk verwelkomd in het bedrijfsrestaurant. Jongeren die jongeren begeleiden!

Laat de dag beginnen
Wij waren vooral benieuwd of de studenten weten wat Rijnvicus is en wat we doen voor de regio. Daarnaast wilden wij de jongeren meegeven wat het nut van werk is. Waarom is het belangrijk voor de maatschappij?  En ze aan het denken zetten over wat zij later willen worden. Nadat wij de studenten enthousiasmeerden en uitleg gaven over Rijnvicus, startten wij met een interactief dagprogramma. Het blijven namelijk jongeren en die moet je actief houden ;-). De jongeren gingen aan de slag bij de baristabar, wat valt onder het leerwerktraject catering en maakten hun eigen koffie met figuurtje. Vervolgens gingen de studenten door naar de leerwerktraject Groen. Daarna legden zij een parcours af met de elektrische bladblazer en een bal. En dat was helemaal niet zo makkelijk als ze dachten.

Bezoekje directeur
Tijdens de lunch schoof de directeur van Rijnvicus aan bij de studenten en ging met hen in gesprek. Voor Rijnvicus zijn ook jongeren heel belangrijk, zij zijn immers onze toekomst. Samen stonden zij stil bij de ochtend. Wat hebben de jongeren geleerd? En wisten ze nog waar wij bij Rijnvicus voor staan? Namelijk gelijke kansen voor iedereen.

En door met het programma
In de middag kregen de studenten een rondleiding door Rijnvicus en kregen ze te horen met welke mooie duurzame projecten we op dit moment bezig zijn. We gaven ze ook een kijkje achter de schermen bij het leerwerktraject Logistiek. Want wat gebeurt er nu op het moment dat ze online een bestelling plaatsen? Hoe werkt orderpicken? En zo gingen de studenten aan het werk om hun eigen orders te picken. Tot slot kregen de studenten wat lekkers in het bedrijfsrestaurant en evalueerden wij de dag. De studenten vonden het erg leuk om een dagje mee te lopen bij Rijnvicus en kregen een inkijk in al het moois wat we bij Rijnvicus doen. Kortom, een geslaagde dag voor beide partijen!

Ook geïnteresseerd in eventuele stageplekken bij Rijnvicus of bij 1 van onze samenwerkingspartners? Of gewoon eens een dag meelopen met je klas? Wij denken graag mee over mogelijke opties!

Alle berichten

Gerelateerde Artikelen

Een streep door racisme en discriminatie

Carla, jouw buurvrouw, die na haar zwangerschapsdepressie even niet meer kan werken,Henk, jouw slager op de hoek die zijn baan kwijtraakt,Fatima, de zakenvrouw van…

Nieuws
veel collega's van Rijnvicus op een groepsfoto bij hijsen mensenrechtenvlag