‘Blij dat Rijnvicus ons als werkgever stevig begeleidt’

Verhaal

Weaf Fulfilmentservices verzorgt de logistiek voor webwinkels. Het Alphense bedrijf is gestart in 2018 en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in maatwerk, zoals cadeauverpakkingen en duurzame verzendmaterialen.

In 2020, toen de coronacrisis een forse toename van online bestellingen met zich meebracht, maakte Weaf een sterke groei door. Dat was ook het moment dat mede-eigenaar Arza Warshavsky in contact kwam met Rijnvicus. Tijdens het kennismakingsgesprek besprak zij met jobcoach Lisa de toenemende personeelsbehoefte en van het een kwam het ander. Weaf is inmiddels deelnemer aan de pilot Praktijkleren, waarmee jongeren de kans krijgen om opgeleid te worden binnen de werksituatie.

Kansen voor kwaliteiten

“Binnen ons bedrijf zijn we altijd bezig met duurzaamheid, ook omdat veel van onze klanten dat van ons verlangen. Voor ons hoort daar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid bij. We vinden het belangrijk dat al onze 27 medewerkers de kans krijgen om hun kwaliteiten te laten zien, ook als mensen een achterstand tot de arbeidsmarkt hebben opgelopen. In het kader van de pilot Praktijkleren leiden we nu een Eritrese jongeman op binnen onze werkomgeving. Vanuit Rijnvicus wordt hij goed begeleid door een jobcoach, die wekelijks met hem meeloopt op het werk om te zien waar hij zoal tegenaan loopt. Gelukkig spreekt deze jobcoach Mihretabs eigen taal. Je zag Mihretab een onzichtbaar sprongetje maken toen hij dat merkte! Dankzij die ondersteuning maakt hij nu kleine stapjes, zodat hij uiteindelijk een certificaat kan behalen.”

‘Wij staan er praktisch en positief in’

Stevige begeleiding

“Hoe mooi het idee ook is, de praktijk is soms best pittig, daar wind ik geen doekjes om. Mihretab spreekt geen Nederlands of Engels en ook de non-verbale communicatie is soms lastig vanwege het cultuurverschil. Als werkgever zijn we dus blij dat we stevig begeleid worden door Rijnvicus. Zij hebben bijvoorbeeld veel kennis in huis over de verschillende subsidieregelingen en leer-werkconstructies. De jobcoach neemt een deel van de begeleiding uit handen, de taalcoach helpt met de Nederlandse taal en de inzet van de gezinscoach zorgt ervoor dat ook de thuissituatie wordt meegewogen. Iedere twee weken zitten we bij elkaar om de vorderingen te evalueren. Daar zitten we echt straks op met elkaar, want een traject als dit is voor niemand vrijblijvend.”

Stap voor stap

“Mihretab kan inmiddels orders verzamelen en hij wordt ook ingezet bij de goederenontvangst en de aflevering op locatie. Het verwerken van orders is op dit moment nog een brug te ver, omdat wij met iedere klant individuele maatwerkafspraken maken. We bekijken het stap voor stap, zoals we dat ook met onze logistieke en administratieve stagiairs doen. Of met de medewerker salessupport, die een tijdje uit het arbeidsproces is geweest. We staan daar heel praktisch in. Wij gaan met iedereen in gesprek en kijken dan naar de mogelijkheden. Je moet het gewoon positief zien: we hebben allemaal onze kwaliteiten, en het gaat erom of je die naar boven weet te halen.”

Alle berichten

Gerelateerde Verhalen

Rijnvicus in de krant

We staan in het Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier met een artikel over 'alle beetjes helpen'. Rijnvicus is de afgelopen weken een aantal…

Nieuws