Wereldplantendag en moestuin De Klim-Op

Artikel / 17 mei, 2023

Op 18 mei is het Wereld Plantendag ofwel Fascination of Plants Day. Het is een initiatief van de European Plant Science Organisation (EPSO) en het aantal deelnemende landen is gestegen tot 52. Sinds 2015 wordt de dag ook buiten Europa gevierd. De dag heeft als doel om zo veel mogelijk mensen fascineren voor de plantenwereld, het belang van plantenwetenschap, de rol van planten in milieubescherming en de productie van voorwerpen die van planten gemaakt worden.

Moestuin De Klim-Op

Nog geen 3 jaar geleden richtte een aantal collega's van Rijnvicus een ware moestuin op. Een plek waar medewerkers die langdurig ziek zijn geweest kunnen re-integreren. Zo kunnen ze weer de eerste stappen zetten richting arbeidsmarkt. Binnenkort schieten de pompoenen en courgettes weer uit de grond en kunnen de druiven weer geplukt worden. En natuurlijk worden alle verse producten uit de Klim-op weer gebruikt in het Rijnvicus-restaurant en voor de catering.

Zelfvoorzienend worden

Kijk even mee met deze vlog die gemaakt is door onze Razende Rijnvicus Reporters. Daarin vertelt praktijkopleider Lorenzo Jubliana wat meer over De Klim-Op. Wellicht raak je geïnspireerd om je eigen moestuin op te zetten? Of een paar bakken op je balkon. Want hoe leuk, duurzaam en goedkoop is het om je eigen groente te verbouwen!

Alle berichten

Gerelateerde Artikelen

Partners om trots op te zijn

Vanaf 2 mei zijn we dan echt van start gegaan met ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Maar liefst 8 geïnteresseerde werkzoekenden leren nu…

Nieuws