Werk en sport is gezond

Artikel / 19 juni, 2023

We weten het natuurlijk al lang. Werken en bewegen is goed en gezond voor de mens. Werken zorgt voor onafhankelijkheid, een basis in je leven. Tegenwoordig hebben veel mensen een zittend beroep, ook bij Rijnvicus. Dan is het goed als je na werktijd nog eens even lekker beweegt. Je aansluiten bij een sportschool is een optie. Het is ook nog een goed om een sociaal netwerk op te bouwen. Of met een groep mensen een paar keer per week een flink stuk wandelen of hardlopen.

Een groep mensen buiten met een groot bord, een getekend convenant
een groep mensen buiten op een basketbalveld wordt toegsproken

Aansluiten sportvereniging

Toch is het aansluiten bij een sportvereniging of een groepje mensen om je heen hebben waarmee je zou kunnen sporten, is niet altijd vanzelfsprekend. Vooral voor mensen die door omstandigheden in een kwetsbare situatie leven. Denk aan statushouders die nieuw zijn binnen onze gemeente of mensen met problemen op fysiek en/of mentaal vlak.

Sporten voor iedereen toegankelijk

Om sporten bereikbaar te maken voor alle Alphense inwoners hebben Kwadraad en Alphen Vitaal, in samenwerking met Stichting Life Goals, de handen ineengeslagen. En zo ontstaat Buurtsportvereniging aan de sportveldjes Topaasstraat. De Buurtsportvereniging die sporten en het verenigingsleven naar de wijk brengt. Zij gaan diverse sporten organiseren in afstemming met de deelnemers. De deelnemers zelf ook de kans om als sportcoach aan de slag te gaan en sportactiviteiten te organiseren.   

Rijnvicus ondersteunt dit initiatief van harte en heeft daarom ook het convenant getekend om zo bij te dragen aan dit mooie doel.

Opening Buurtsportvereniging

De officiële opening wordt woensdag 21 juni om 15:00 uur ingeluid door wethouder Gert Jan Schotanus. Iedereen is welkom bij de Topaasstraat om bij de opening aanwezig te zijn. Je kunt ook meteen deelnemen aan diverse leuke sportactiviteiten van 15:00 tot 16:00 uur. Zo krijg je meteen inzicht wat we te bieden hebben en leer je vast nieuwe mensen.

Wij wensen iedereen veel sportplezier naast werkgeluk!

Alle berichten

Gerelateerde Artikelen

Er móet iets gebeuren vanuit de Tweede Kamer

‘De sociale infrastructuur brokkelt steeds verder af. Voor grote groepen werkzoekenden is er geen ondersteuning om aan het werk te komen.’ Dit constateert Berenschot.…

Nieuws
papieren en laptop