Werkzoekend? Kom naar werkcafé Alphen aan den Rijn

Nieuws / 25 september, 2023

Het eerste werkcafé in Alphen aan den Rijn startte op 6 september en het was meteen een groot succes. Elke woensdag kunnen belangstellenden die informatie willen over (ander) werk, omscholing of een loopbaantraject, in gesprek met een groep van experts.

Wekelijks gratis en laagdrempelige gesprekken en zonder consequenties. Elke woensdag gaan geïnteresseerden met nieuwe inzichten naar huis, misschien wel op weg naar een nieuwe toekomst. Uiteraard zijn de deskundige collega's van Rijnvicus ook aanwezig.

Wat biedt het Werkcafé?
Het Werkcafé richt zich op mensen die op zoek zijn naar (nieuw) werk. Inwoners kunnen zonder afspraak naar binnen lopen en krijgen vrijblijvend en gratis advies en antwoorden op vragen over het vinden van werk en omscholing. Ook biedt het Werkcafé hulp bij bijvoorbeeld een competentietest, sollicitatietraining, loopbaangesprekken en is er ook een vacaturelijst aanwezig.

Het is een gelijknamig regionaal initiatief waar verschillende gemeenten uit de regio ook aan meedoen. Zo werken wij voor dit initiatief samen met het UWV, Rijnvicus, het Leerwerkloket en het Regionaal Mobiliteitsteam. 

Openingstijden Werkcafé

Wanneer: iedere woensdag
Hoe laat: tussen 9.30 en 11.30
Waar: Gemeentehuis

Stadhuisplein 1 , Alphen aan den Rijn

werkcafé in Alphen aan den Rijn

Het verhaal van Elisa
Elisa is al een tijd werkzoekend, maar het lukt haar niet om werk te vinden. Zij bezocht onlangs het Werkcafé en werd daar geholpen. Zij start binnenkort met een beroepentest om in de juiste richting verder te zoeken. Haar verhaal lees je verder op Studio Alphen.
 

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Partners om trots op te zijn

Vanaf 2 mei zijn we dan echt van start gegaan met ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Maar liefst 8 geïnteresseerde werkzoekenden leren nu…

Nieuws