Medewerkers testen de VR bril

Bekijk de wereld van het werk door een VR-bril 👓

Nieuws / 14 juli, 2022

Werkzoekenden kunnen sinds kort bij Rijnvicus verschillende werksoorten beleven via een VR-bril. Rijnvicus is het modern, duurzaam en sociaal ontwikkelbedrijf van gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Met de toevoeging van de VR-bril heeft Rijnvicus er een moderne manier van oriënteren bij!  


Efficiënt oriënteren 
VR staat voor virtual reality en laat je de digitale wereld beleven alsof het echt is. Met de bril op lijkt het net of je in de omgeving staat die je door je bril ziet. Er zijn zo’n 50 werksoorten te beleven door de VR-bril. Een uitkomst voor mensen die nog geen beeld hebben bij een werksoort. Bovendien scheelt het een bedrijfsbezoek! In kort tijd doe je veel informatie op en kun je op een laagdrempelige manier de werkomgeving ervaren.  

Op een heftruck door het magazijn
Zo kun je bijvoorbeeld ervaren hoe het is om als orderpicker aan het werk te zijn. Met de bril op zie je de omgeving van het magazijn. De heftruck begint te rijden, je ziet de vork omhooggaan, een pallet wordt gepakt en de heftruck rijdt weer door. Wanneer je je hoofd beweegt zie je daadwerkelijk 360 graden om je heen. Het voelt letterlijk alsof je in het magazijn staat.

Werken in de groente?

Als werkzoekende heb je misschien al een tijdje thuisgezeten en is het inbeelden van bepaald werk niet altijd even makkelijk. Ook zijn er werksoorten in Nederland die in andere landen niet eens voorkomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan werken in het groen. Voor Nederlandse werkzoekenden is het vaak te begrijpen dat je dan plantsoenen en het groen in de omgeving onderhoudt. Werkzoekenden uit bijvoorbeeld Eritrea kennen dit soort werk niet omdat dit werk daar niet bestaat. Zo is er al geregeld verwarring ontstaan omdat er gedacht wordt dat ze in de groente gaan werken. Deze VR-bril geeft daarmee direct een hoop duidelijkheid tijdens de oriëntatiefase.  

Meer weten?

Ben jij een werkzoekende met een bijstandsuitkering en wil je ook een kijkje nemen in de virtuele wereld? Vraag je klantregisseur om een afspraak te maken!   

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Stofzuig jij of ik?

Sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus is altijd op zoek naar vernieuwende duurzame samenwerkingen en apparatuur wat aansluit op de mens en het werk. Zo hebben we…

Nieuws
Bedrijf Makita op werkbezoek en staan allen op trap bij het gemeentehuis