Rijnvicus heeft nieuwe collega in team schoonmaak

Nieuws / 28 maart, 2024

Sinds kort zijn de collega’s van het team schoonmaak van Rijnvicus een nieuwe collega rijker. En niet zomaar een collega, het gaat om een nieuwe schrobmachine.

Dankzij deze mensverrijkende technologie worden collega’s van schoonmaak ontzorgd. Ons personeel van de afdeling is natuurlijk onvervangbaar en nog hard nodig. En daarom hoeft niemand bang te zijn dat er in de toekomst alleen nog maar robots werkzaam zijn in de schoonmaak. Normaal gesproken zijn onze collega’s veel tijd kwijt aan het stofzuigen en dweilen van de grote oppervlakte dat Rijnvicus beslaat. Dit zware werk wordt nu voor een groot deel overgenomen door de schrobmachine. Zo blijft er meer tijd voor het grondig reinigen van de rest van het pand waar 300 medewerkers werkzaam zijn.


Cobi is haar naam
Onze collega’s hebben al een introductie gehad en zijn heel blij met de robot. Zij noemen haar al liefkozend Cobi. Van tevoren kun je instellen wat de scrobmachine moet doen. Dit programma kun je telkens aanpassen. Deze robot zuigt en dweilt automatisch 700 m2 per uur. De machine kan zo’n 2,5 uur zelfstandig aan het werk. Het kan grote oppervlakten stofzuigen en tegelijkertijd dweilen. Cobi is (nog) niet zo ver dat ze de stoelen op de tafel zet om onder tafels en in de hoekjes te komen. Er moet altijd een mens aan te pas komen om hem goed in te stellen en bij te vullen. Daarom ziet Rijnvicus deze robot als een nieuwe collega die het zware werk op zich neemt.

Welkom bij de club, Cobi!

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Een streep door racisme en discriminatie

Carla, jouw buurvrouw, die na haar zwangerschapsdepressie even niet meer kan werken,Henk, jouw slager op de hoek die zijn baan kwijtraakt,Fatima, de zakenvrouw van…

Nieuws
veel collega's van Rijnvicus op een groepsfoto bij hijsen mensenrechtenvlag