Mentorproject Alphen aan den Rijn

Alle jongeren verdienen een kans om een goede start te maken in het leven. Het Mentorproject zorgt ervoor dat ook jongeren die hulp nodig hebben bij studie of werk deze kans krijgen!

Onze ambitie is om jongeren van 16 tot 27 jaar een opstap te bieden naar een goede toekomst. Dit doen wij door deze jongeren te koppelen aan een mentor. De mentoren zetten zijn/haar netwerk, vaardigheden en aandacht in, om jongeren een duwtje in de goede richting te geven.

Waarom het Mentorproject?

Ben jij een jongere tussen de 16 en 27 jaar? En heb je hulp nodig bij studie, stage of werk?
Met een mentor spreek je regelmatig af om te praten over dingen die je bezighouden, zoals school, werk of vrienden. Een mentor helpt je bij het maken van keuzes en ondersteunt je om vol te houden. Ook als het allemaal even niet meezit. Het maakt niet uit welke opleiding je al hebt gevolgd. Je kunt altijd vragen om de begeleiding van een mentor. Ook bij vragen over o.a. schulden of huisvesting kun je bij ons terecht. Wij brengen jou in contact met professionals.

Maatwerk

Elke jongere is anders, dus elk traject is maatwerk. Bij het Mentorproject wordt er gekeken naar wat de jongere nodig heeft om weer een stap richting een juiste toekomst te maken. Zo verbinden we jongeren met mensen die al wat meer levenservaring hebben of koppelen we jongeren aan elkaar, zodat ze elkaar versterken. Het kan erg fijn zijn om terug te kunnen vallen op een persoon die je kunt vertrouwen.

Samenwerking

Het Mentorproject is een project tussen gemeenten, Rijnvicus, scholen, professionals, ondernemers en inwoners. Het Mentorproject biedt ondersteuning aan jongeren, waarmee we richting willen geven aan de toekomst.

Voor meer informatie of aanmelding neem contact op met:
Marjolein van Kouterik
Projectcoördinator Mentorproject
06-53608841
Mentorproject@alphenaandenrijn.nl

Ik zoek werk

Ben je op zoek naar een baan en wil je kijken of Rijnvicus iets voor jou kan betekenen of wil je open solliciteren bij Rijnvicus? Vul dan ons aanmeldformulier in. Rijnvicus neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het verplichte veld achternaam is niet ingevuld
Het verplichte veld e-mailadres is niet ingevuld
Het veld telefoonnummer bevat geen geldig telefoonnummer. Noteer hier een telefoonnummer, bestaande uit tien cijfers, zonder gebruik van spaties of andere karakters.
Het verplichte veld opmerking is niet ingevuld

Door hieronder 'Verstuur' te selecteren, ga ik akkoord met het Privacybeleid van Rijnvicus.