Mentorproject Alphen aan den Rijn

Alle jongeren verdienen een kans om een goede start te maken in het leven. Het Mentorproject zorgt ervoor dat ook jongeren die hulp nodig hebben bij studie of werk deze kans krijgen!

Onze ambitie is om jongeren van 16 tot 27 jaar een opstap te bieden naar een goede toekomst. Dit doen wij door deze jongeren te koppelen aan een mentor. De mentoren zetten zijn/haar netwerk, vaardigheden en aandacht in, om jongeren een duwtje in de goede richting te geven.

Waarom het Mentorproject?

Ben jij een jongere tussen de 16 en 27 jaar? En heb je hulp nodig bij studie, stage of werk?
Met een mentor spreek je regelmatig af om te praten over dingen die je bezighouden, zoals school, werk of vrienden. Een mentor helpt je bij het maken van keuzes en ondersteunt je om vol te houden. Ook als het allemaal even niet meezit. Het maakt niet uit welke opleiding je al hebt gevolgd. Je kunt altijd vragen om de begeleiding van een mentor. Ook bij vragen over o.a. schulden of huisvesting kun je bij ons terecht. Wij brengen jou in contact met professionals.

Maatwerk

Elke jongere is anders, dus elk traject is maatwerk. Bij het Mentorproject wordt er gekeken naar wat de jongere nodig heeft om weer een stap richting een juiste toekomst te maken. Zo verbinden we jongeren met mensen die al wat meer levenservaring hebben of koppelen we jongeren aan elkaar, zodat ze elkaar versterken. Het kan erg fijn zijn om terug te kunnen vallen op een persoon die je kunt vertrouwen.

Samenwerking

Het Mentorproject is een project tussen gemeenten, Rijnvicus, scholen, professionals, ondernemers en inwoners. Het Mentorproject biedt ondersteuning aan jongeren, waarmee we richting willen geven aan de toekomst.

Voor meer informatie of aanmelding neem contact op met:
Marjolein van Kouterik
Projectcoördinator Mentorproject
06-53608841
mvkouterik@alphenaandenrijn.nl

Agenda

Rijnvicus organiseert regelmatig evenementen en bijeenkomsten.

Rijnvicus online banenmarkt

Rijnvicus organiseert op 5 oktober de Rijnvicus Online Banenmarkt. Deze banenmarkt vindt volledig plaats via LinkedIn van 10.00 tot 13.00 uur. Datum Woensdag 5…

Lees meer over het evenement: Rijnvicus online banenmarkt
Datum:
5 okt 2022
Waar:
LinkedIn
Voor wie:
  • Werkgevers
  • Werknemers

Ik zoek werk

Ben je op zoek naar een baan en wil je kijken of Rijnvicus iets voor jou kan betekenen? Vul dan ons aanmeldformulier in. Rijnvicus neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen velden.

Noteer hier je naam
Noteer hier je e-mailadres
Noteer hier je telefoonnummer
Noteer hier je opmerking

Door hieronder 'Verstuur' te selecteren, ga ik akkoord met het Privacybeleid van Rijnvicus.

Share This