Werkervaringsplekken

Wanneer je voor een lange tijd niet aan het werk bent geweest door ziekte of arbeidsongeschiktheid, is het erg fijn zijn om te re-integreren op de arbeidsmarkt. Je wilt de aansluiting met de arbeidsmarkt immers zo goed mogelijk behouden. Een ideale manier hiervoor is de WEP: een plek voor werknemers die graag werkervaring willen opdoen en die ook nog eens bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat is WEP?

WEP staat voor werkervaringsplek. Dit is een tijdelijke arbeidsplaats voor werknemers die voor een korte periode – minimaal 1 tot 3 maanden – werkervaring willen opdoen bij een (andere) werkgever. Op deze manier kan iemand nieuwe dingen leren en zichzelf ontwikkelen.

Wat is het doel van werkervaringsplekken?

Deze arbeidsplek moet onder andere bijdragen dat een medewerker gewend raakt aan een plek wat weer zorgt voor een positieve werkhouding. Daarnaast draagt deze fase bij aan de ontwikkeling van de werknemer, zodat hij of zij leert functioneren in een arbeidsrelatie. Verder is het de bedoeling dat de kandidaat in deze fase arbeidsritme opdoet en dat de belastbaarheid wordt getoetst via een geleidelijke opbouw van uren. Het is van belang dat kandidaten in een omgeving terechtkomen waar zij sociale contacten hebben, en wat past bij hun beperking. Het doel van deze fase is dat deze werkervaringsplek uiteindelijk resulteert in het vinden van een betaalde baan.

Stappentrap: in vier stappen naar een mooie baan

Samen op zoek naar een passende ontwikkelroute. De Stappentrap is de oplossing om geschikt personeel te vinden en verder te ontwikkelen bij werkgevers uit de regio. Daardoor vinden gemotiveerde werkzoekenden met een uitkering een betaalde baan.

Het kan voorkomen dat er voor een werkzoekende geen aansluitende interne ontwikkelroute is. Om de kansen hierop te vergroten heeft Rijnvicus in samenwerking met meerdere ondernemers een innovatief stappenplan ontwikkeld: de Strappentrap. Een gemakkelijke en heldere methode waarin een werkzoekende in vier stappen naar een geschikte baan bij een ondernemer in de regio wordt begeleid.

Door de Stappentrap krijgen ondernemers en de betrokken medewerkers inzicht in het de talenten en groeimogelijkheden.

Betrokken ondernemers

Ondernemers die al betrokken zijn bij de Stappentrap zijn: Boomkwekerij M.J.G. de Jong, Ten Brink Food Herenhof B.V., Van der Valk hotel Avifauna, Samen Sterker B.V., Hillsafety B.V. Daarnaast ondersteunen de VOA, gemeente en EDBA dit initiatief. Zij zorgen er mede voor dat er voldoende geïnteresseerde werkgevers voor de stappentrap zijn.

Via onderstaande afbeelding is te zien hoe de diverse stappen eruit zien in de Stappentrap.

Stappentrap in beeld

Contact

Neem contact op met Rijnvicus als je benieuwd bent naar de mogelijkheden.

Ik zoek werk

Ben je op zoek naar een baan en wil je kijken of Rijnvicus iets voor jou kan betekenen of wil je open solliciteren bij Rijnvicus? Vul dan ons aanmeldformulier in. Rijnvicus neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het verplichte veld achternaam is niet ingevuld
Het verplichte veld e-mailadres is niet ingevuld
Het veld telefoonnummer bevat geen geldig telefoonnummer. Noteer hier een telefoonnummer, bestaande uit tien cijfers, zonder gebruik van spaties of andere karakters.
Het verplichte veld opmerking is niet ingevuld

Door hieronder 'Verstuur' te selecteren, ga ik akkoord met het Privacybeleid van Rijnvicus.