Een streep door racisme en discriminatie

Nieuws / 21 maart, 2024

Carla, jouw buurvrouw, die na haar zwangerschapsdepressie even niet meer kan werken,
Henk, jouw slager op de hoek die zijn baan kwijtraakt,
Fatima, de zakenvrouw van jouw bank die na een fusie werkeloos thuiszit,
De familie Visser, het gezin uit jouw flat, die nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen,
Carlos, de man in het opvangcentrum, omdat hij een verkeerde afslag nam in het leven,
Ahmed, de scholier met een lastige jeugd en niet meer weet wat hij moet,
Meneer Sjevtsjenko, gevlucht voor de oorlog en genoodzaakt is hier een tweede leven op te bouwen,
Meryem, de kassière van jouw supermarkt, die eigenlijk in een prikkelarme omgeving moet werken.

Vandaag, 21 maart, is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Als geen ander weten wij bij Rijnvicus hoe belangrijk het is dat iedereen meetelt in de maatschappij. Wij kijken niet naar achtergrond, leeftijd, geaardheid, religie, gezondheid en afkomst. Wij kijken naar wat je kunt, en hoe je qua werk weer mee kunt tellen in de maatschappij.

100% inzet
Ons belangrijkste doel is namelijk om mensen naar werk te begeleiden. Omdat wij weten hoe belangrijk en gezond werk is, een inkomen hebben en zelfstandig zijn. De groep mensen waar wij mee werken, en ook onze collega’s binnen Rijnvicus, is groot en gevarieerd. Al deze mensen proberen wij richting een betaalde baan te begeleiden. En dat doen wij samen met veel ondernemers uit de regio. Ondernemers die sociaal ondernemen belangrijk vinden en weten dat een inclusieve samenleving vanzelfsprekend is. Dat is vaak best een uitdaging en het lukt niet altijd. Maar we zetten ons altijd 100% in voor al die mensen.

Vandaag staan wij extra stil bij de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Vandaag hijsen wij de mensenrechtenvlag en maken een vuist tegen discriminatie en racisme. Omdat iedereen recht heeft op een baan, recht heeft op een fatsoenlijk leven en kan zijn wie je wil zijn.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws