Van wasmachine naar poef

De kracht van recycling: Van wasmachine naar poef!

Nieuws / 14 oktober, 2023

Het is 14 oktober, International e-waste day. De dag die in het teken staat van de steeds groter wordende stapel elektrisch afval. Hier is nu een oplossing voor: een wasmachine die wordt gerecycled naar poef! Hiermee krijgt e-waste een tweede leven.

Dit product is tot stand gekomen in samenwerking met drie sociale ondernemingen die zich inzetten op het gebied van circulariteit. De wasmachinetrommels worden gesorteerd in het Regionaal Sorteercentrum Schiphol van Meerlanden voor hernieuwen. Hier werken mensen vanuit een re-integratietraject aan het verwerken van elektrisch afval, oftewel e-waste. Medewerkers van de afdelingen assemblage, metaal en elektro van Rijnvicus zorgen voor de juiste afwerking van de wasmachinetrommels.
Als laatste wordt het bekleden van de poef verzorgd door Mark Koetsier, een meubelstoffeerderij in Alphen aan den Rijn waar Rijnvicus nauw mee samenwerkt. De poef kan in overleg in gewenste kleur gespoten en gestoffeerd worden. Een ware eyecatcher op ieder kantoor!

Heb je interesse in de poef of wil je de samenwerking opzoeken om van ander e-waste een nieuw eindproduct te maken? Neem contact op met sales@rijnvicus.nl

de kracht van recycling van wasmachine naar poef
Van wasmachine naar poef
Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Een streep door racisme en discriminatie

Carla, jouw buurvrouw, die na haar zwangerschapsdepressie even niet meer kan werken,Henk, jouw slager op de hoek die zijn baan kwijtraakt,Fatima, de zakenvrouw van…

Nieuws
veel collega's van Rijnvicus op een groepsfoto bij hijsen mensenrechtenvlag