Hamza bij Vermaat Groep

Dromen komen uit voor Hamza: van leerwerktraject Horeca naar kok!

Nieuws / 12 december, 2023

Ken je Hamza nog? Hij volgde het leerwerktraject Horeca bij Rijnvicus en hield altijd zijn droom voor ogen: werken als kok in een restaurant. Dat je veel kunt bereiken als je inzet en motivatie toont is wel gebleken. Hamza is uitgestroomd naar een betaalde baan als kok en zit er helemaal op zijn plek.

Hamza Al Abdely (25 jaar) kwam zoals iedere werkzoekende binnen bij Rijnvicus via de diagnoseafdeling Opstap. Hier worden de werknemersvaardigheden getoetst en wordt er gekeken of de werkzoekende klaar is om door te stromen naar een leerwerktraject. In het geval van Hamza was al vrij snel duidelijk welk leerwerktraject dit ging zijn: zijn droom was om kok te worden. Na enkele weken Opstap kon Hamza starten bij het leerwerktraject Horeca.

De kneepjes van het horecavak

Tijdens deze periode van 6 maanden werd Hamza op de werkvloer begeleid door praktijkopleider Lorenzo. Die leerde hem de kneepjes van het vak. Hamza behaalde hiermee 15 deelcertificaten en ontwikkelde zich tot volleerd keuken-assistent. Hij was daarmee in het bezit gekomen van een diploma dat wordt erkend in de horecabranche. Hij was klaar om aan het werk te gaan!

Van Rijnvicus naar Schiphol!

Werkgeversadviseur Hassan bereidde Hamza voor op zijn sollicitatiegesprek bij Vermaat Groep, een van de grote horecawerkgevers van Nederland. Samen gingen zij naar het sollicitatiegesprek. Met succes: zij hadden voor Hamza een baan op Schiphol! Het werkavontuur startte bij een brasserie voor de douane. Na enkele weken bleek al dat Hamza kon doorgroeien naar een meer veelzijdige werkomgeving.

Op dit moment staat Hamza achter de douane bij Juliettes kitchen. Dit is een bedrijfsrestaurant in het WTC. Hamza bereidt hier luxe maaltijden en is dus werkzaam als kok! Een droom die voor hem uitkomt. Het biedt hem uitdaging en hij krijgt de kans om hier veel te leren en om door te groeien.

Volg je passie!

Lorenzo en Hassan hebben Hamza onlangs opgezocht op zijn werkplek om hem te feliciteren met zijn baan. Hamza vertelde tegen Hassan: “Ik zit hier op mijn plek, je hoeft niet verder te zoeken!”

Hassan Hamza en Lorenzo


“Ik zit hier op mijn plek, je hoeft niet verder te zoeken”

Hamza

Aan iedereen die nog werkzoekend is wil Hamza zeggen: “Volg je passie!”

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch