een glasrijke toekomst voor Hüsameddin: dit is zijn weg naar werk

Een glansrijke toekomst voor Hüsameddin: dit is zijn weg naar werk

Verhaal

De 40 jarige Turkse Hüsameddin Bayram woont sinds 2 jaar in Alphen aan den Rijn met zijn vrouw, dochter en zoon. Zij hebben hun thuisland Turkije verlaten vanwege politieke druk. Eenmaal aangekomen in Nederland moest het gezin helemaal opnieuw beginnen. Hüsameddin ging op zoek naar een baan. En met succes! Hier vertelt hij welke weg naar werk hij ervoor heeft afgelegd.

Met zijn ervaring als verkoopspecialist bij middelgrote en grote Turkse bedrijven dacht Hüsameddin dat hij hier in Nederland hetzelfde werk kon gaan uitvoeren. Maar dit viel hem flink tegen.
Hij besloot zijn kansen te vergroten door een opleiding te volgen op het gebied van softwareontwikkeling. Rijnvicus stimuleert graag de ontwikkeling van statushouders in onze regio en ondersteunt Hüsameddin in zijn ambitie.

Hüsameddin hoorde over Motopp. Een initiatief dat onderwijs biedt op het gebied van softwareontwikkeling en applicaties, in samenwerking met grote bedrijven. Rijnvicus heeft een samenwerkingsverband met Motopp en gaf Hüsameddin de ruimte om zich hier verder in te ontwikkelen.

Hij ging in gesprek met mensen die eerder afgestudeerd waren via Motopp en deed research via internet. Hüsameddin kreeg de kans om via Motopp cursussen te volgen over onder andere Scrum Agile en SAP. Met deze kennis op zak kon Hüsameddin solliciteren bij een groot energiebedrijf. Hij is hier onlangs begonnen als SAP-consultant!

Motopp speelde een belangrijke rol in zijn weg naar werk. Dankzij hen heeft hij nieuwe vaardigheden geleerd en kreeg hij de baan die hij voor ogen had! Hüsameddin kan zijn kinderen nu een goede toekomst bieden.

Wil jij ook ondersteuning bij het vinden van een passende baan? Rijnvicus kan je verder helpen!

Alle berichten

Gerelateerde Verhalen

Partners om trots op te zijn

Vanaf 2 mei zijn we dan echt van start gegaan met ons nieuwe leerwerktraject Techniek en Energie. Maar liefst 8 geïnteresseerde werkzoekenden leren nu…

Nieuws