Kledingbank

Een mooie outfit voor iedereen: Kledingbank Groene Hart en Rijnvicus slaan handen ineen.

Nieuws / 29 november, 2023


Bij de Kledingbank Groene Hart in Alphen kun je als inwoner met een laag inkomen uit Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem terecht om twee keer per jaar een gratis outfit uit te zoeken. In de winkel hangt kleding, accessoires en schoenen voor volwassenen en kinderen die nog in zeer goede staat zijn. Om alle aangeleverde spullen goed uit te zoeken heeft de Kledingbank de samenwerking opgezocht met sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus. Een mooie samenwerking tussen twee sociale ondernemingen is gestart!

Zakken vol met kleding, schoenen en accessoires worden wekelijks door inwoners afgeleverd bij de Kledingbank Groene Hart in Alphen. Iedereen die de kast heeft uitgezocht kan spullen een tweede leven geven door het af te leveren in de grijze container aan de Gaslaan in Alphen (aan de zijkant van de Jozef).

Hier werken vrijwilligers met man en macht om alles uit te zoeken zodat het een mooi plekje krijgt in de winkel van de Kledingbank aan de Aarhof. Door de sterke groei van de Kledingbank komt de samenwerking met Rijnvicus als geroepen.

Samenwerking Kledingbank

Op de diagnoseafdeling Opstap van Rijnvicus zijn werkzoekenden dagelijks aan het werk om arbeidsritme op te doen en te werken aan hun werknemersvaardigheden. Met het sorteerwerk van de Kledingbank heeft Rijnvicus er een mooie werksoort bij waarmee getoetst kan worden of iemand kan lopen, zitten, staan en tillen. De kleding, schoenen en accessoires die schoon en niet beschadigd zijn worden gesorteerd voor heren, dames en kinderen. Voldoet het hier niet aan, dan wordt het naar een gecertificeerd bedrijf gebracht dat het recyclet.  

Naast het uitsorteren van de kleding biedt de Kledingbank Groene Hart ook een werkervaringsplaats en taalstages aan in de winkel.

Ben jij een sociale onderneming die ook de samenwerking met Rijnvicus wil opzoeken? Neem contact op met het commercieel team via sales@rijnvicus.nl

De Kledingbank is vooral op zoek naar heren- en kinderkleding vanaf 4 jaar. Je kunt het in een afgesloten zak brengen naar de grijze kledingcontainer aan de Gaslaan, aan de zijkant van de Jozef.

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch