Jongeren ondernemen met Rijnvicus 

Artikel / 13 maart, 2024

Ook steeds meer jongeren weten Rijnvicus te vinden. Zo ook de leerlingen van het Groene Hart Lyceum. Als onderdeel van hun opleiding begonnen de 5de-jaars studenten met het programma van Jong Ondernemen. Het is de bedoeling dat zij zich een jaar lang bezighouden om een eigen bedrijf op te starten.  

Naaiatelier Rijnvicus 
Onlangs kregen we 2 groepen jongeren over de vloer met beide hun eigen idee. Een belangrijk aspect aan hun ideeën zijn duurzaamheid, onderhandelen over prijs en sociaal ondernemen. Hun ideeën vergde het enige naaiwerk en -ervaring. En wie konden ze beter helpen dan onze dames Anouk en Angelique van het naaiatelier Rijnvicus. Zij maakten de proefexemplaren.  

Even ‘concurrenten’ van elkaar 
De eerste groep ontwierp een tas, gemaakt van oude spijkerbroeken. Op school komt een bak te staan waar je je oude spijkerbroek in kunt doen om te recyclen. De tweede groep bedacht een waterdichte hoes voor over een fietskrat. En deze worden gemaakt van oude stevige gymmatten, waar veel sportieve voetstappen op liggen. Het mooie van deze producten is dat ze allebei circulair zijn. Dat betekent dat oude spullen gebruikt worden om er iets nieuws van te maken. En daar werken wij natuurlijk graag aan mee.  

Professioneel te werk 
Uiteraard hebben de 2 groepen ook al nagedacht over de branding, de verkoop en de naam van hun product. Zo heet de hoes om je (school)spullen droog te vervoeren tijdens een regenbui Cargo Cover. En kreeg de sympathieke uitvinding van de andere groep de naam TOTElly Green. 

Wil je meer weten over de tassen of de krathoezen? Kijk dan op Instagram: cargo cover en totelly_green  

Update!

𝗝𝗼𝗻𝗴 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿𝘀 𝘄𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗙𝗲𝗱𝗘𝘅 𝗔𝗰𝗰𝗲𝘀𝘀 𝗔𝘄𝗮𝗿𝗱
Op 9 april vond het 𝗝𝗼𝗻𝗴 𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻 - 𝗝𝘂𝗻𝗶𝗼𝗿 𝗖𝗼𝗺𝗽𝗮𝗻𝘆 𝗙𝗶𝗻𝗮𝗹𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰 plaats. Een heel spannend moment voor alle jonge talentvolle ondernemers. En wat gaaf, Cargo Cover valt in de prijzen! Auke, Joost en Niels winnen met hun project de FedEx Access Award. Van harte gefeliciteerd jongens, fantastisch gedaan🎉!

De volgende stap is dat zij aan de slag gaan met een simpele handleiding zodat het naaiatelier van Rijnvicus de hoezen kan maken. Duurzaam en sociaal ondernemerschap, deze jongeren weten precies wat het inhoudt 💙 💛 💚. Wij kijken uit naar deze mooi samenwerking!

Op de website vind je alle foto's, gemaakt door Ruben Philipse, en filmpjes van het event ➡ https://lnkd.in/eY9_vxY6

Alle berichten

Gerelateerde Artikelen

Een streep door racisme en discriminatie

Carla, jouw buurvrouw, die na haar zwangerschapsdepressie even niet meer kan werken,Henk, jouw slager op de hoek die zijn baan kwijtraakt,Fatima, de zakenvrouw van…

Nieuws
veel collega's van Rijnvicus op een groepsfoto bij hijsen mensenrechtenvlag