Rijnvicus en Exclusiva doen schenking van € 2424 aan inloophuis het Open Venster

Nieuws / 14 februari, 2024

Rijnvicus werkt al enige tijd samen met Exclusiva, leverancier in schoonmaakproducten. Bij de start van de overeenkomst is er afgesproken dat een hoekje van de samenwerking wordt opgespaard voor een lokale en duurzame bestemming. De schenking gaat dit keer naar inloophuis het Open Venster in Alphen aan den Rijn. Zij hebben onlangs een cheque ontvangen ter waarde van €2424.

Bij het Open Venster kan iedereen terecht voor een luisterend oor, een warme maaltijd en gezelschap. Het Open Venster is er al 35 jaar voor iedereen! Het inloophuis wordt gerund door vrijwilligers die ook dagelijks in de keuken de warme maaltijd bereiden. Iedere dag bieden zij gezelschap aan zo’n 10 tot 15 mensen die het Open Venster bezoeken. Rijnvicus en Exclusiva dragen dit lokale initiatief een warm hart toe omdat zij op een laagdrempelige en toegankelijke manier een ontmoetingsplek bieden aan iedereen die het nodig heeft!

Bijdrage aan het huiskamergevoel

Reggy Smith, voorzitter van het Open Venster, nam de cheque in ontvangst: “We zijn heel blij met deze schenking! Wij zijn een stichting en zijn daardoor afhankelijk van subsidies en schenkingen. Deze ruimte is onlangs voorzien van een fris kleurtje en mist nog gezellig licht. We willen hier een huiskamergevoel creëren waarin iedereen zich welkom voelt. Met dit mooie bedrag kunnen we het hier nog huiselijker maken! Het gaat een hele goede bestemming krijgen.”

Rijnvicus en Exclusiva reiken cheque uit aan het Open Venster
Ramon (Rijnvicus), Reggy (Het Open Venster), Lex (Exclusiva)


Iedereen is welkom bij het Open Venster.

Of je nu komt voor een spelletje, een luisterend oor, gezelschap of een maaltijd. Iedereen is welkom! Degene die het leuk vinden kunnen helpen in de moestuin. En door kleine klusjes te doen betaal je niet €2 maar €1 voor de warme maaltijd.

Je bent welkom op:
Maandag t/m zondag op inloop van 14.00 tot 17.00 uur
Maandag t/m zaterdag maaltijden van 17.00 tot 19:00 uur

Locatie: Prins Bernardlaan 8A, Alphen aan den Rijn - tel. 0172-491990
Kijk voor meer informatie op de website van het Open Venster.


Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Een streep door racisme en discriminatie

Carla, jouw buurvrouw, die na haar zwangerschapsdepressie even niet meer kan werken,Henk, jouw slager op de hoek die zijn baan kwijtraakt,Fatima, de zakenvrouw van…

Nieuws
veel collega's van Rijnvicus op een groepsfoto bij hijsen mensenrechtenvlag