Rijnvicus maakt Resort Rijnhaven groen

Artikel / 4 december, 2023

Groen is belangrijk voor de mens en ons klimaat. Onze vakcollega's van Groen mochten zich afgelopen week uitleven op een mooie project rond de Havenkraan bij het Resort Rijnhaven. De opleidingsploeg heeft de afgelopen week wind en weer getrotseerd om een stuk braakliggend bouwterrein plantklaar te maken.

Plantklaar maken Resort Rijnhaven
De opdracht was om rond de Havenkraan de grond op een natuurlijke wijze zo goed mogelijk te verbeteren. Marcel van Beerschoten, praktijkopleider Groen: 'Om de bodem vruchtbaarder te maken, maakten wij met een grondfrees de bovenste laag los en harkten daarna enkele centimeters compost in. Ook zaaiden wij een groenbemester van inheemse kruiden. Groenbemesters zijn planten die je inzet om de grond te verbeteren en gezond te houden. In het voorjaar zaaien wij ook nog een bloemenmengsel.' Ook de bewoners van het gebied planten hier een aantal vruchtbomen en struiken. Deze bomen en struiken kunnen hier vast groeien en krijgen later een definitieve plek in de wijk.

Natuur met natuur helpen
Alle gevallen herfstbladeren zijn ideaal om de bodem op een natuurlijke manier te verbeteren. De bladeren zijn op de paden en rond de teeltbedden aangebracht. Dit zorgt voor voeding van het plant- en zaaigoed. Voor planten is hemelwater de beste keuze. En het heeft genoeg geregend! Voor opvang is het dak van de Havenkraan ideaal. Vanaf het dak wordt het water geleid rond de teeltbedden. 'Met deze vergroening en bodemverbetering hopen wij als inspiratie te dienen voor een extreem groene woonwijk', aldus Marcel.

Heb jij een groene opdracht?
Heeft jouw bedrijf, instelling of gemeente behoefte aan advies of hulp nodig bij het vergroenen van je organisatie? Neem dan contact met ons op! Wij leiden onze mensen intern op. Zij behalen de juiste certificaten en zijn professioneel inzetbaar voor kleine en grote groenprojecten.

Ook groene vingers (krijgen)?
De opleidingsploeg van Groen werkt het hele jaar door aan verschillende projecten in Alphen aan den Rijn en omgeving. De medewerkers in dit team leren op deze manier veel van het werken in het groen. In dit filmpje hoor je wat ze ervan vinden. Hou je van buiten werken, heb je groene vingers of wil je deze krijgen? Neem dan contact op met ons via 0172-504 504 of mail naar info@rijnvicus.nl.

Hartstikke Sociaal Bokaal 2023
Een van de genomineerden voor de Hartstikke Sociaal Bokaal 2023 was Rosa Novum. Een sociaal bedrijf in groenonderhoud. In hun nominatiefilmpje vertelt een aantal medewerkers, die vanuit Rijnvicus aan de slag zijn gegaan, hoe leuk ze het vinden in de groenvoorziening. Kijk mee en laat je inspireren!

Alle berichten

Gerelateerde Artikelen

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch