Rijnvicus schroeft ambities op

Nieuws / 11 december, 2023

Bij sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus staat de ontwikkeling van mensen, en het meedoen in de maatschappij, voorop. Duurzame inzetbaarheid, mensen aan werk helpen en vooral houden. Want werken is gezond, het zorgt voor samenhang in de samenleving en het is de economische motor van ons land. Duurzaamheid gaat natuurlijk niet alleen over mensen, maar ook over onze planeet. En daar kunnen we nog meer op inzetten. Daarom schroeven wij bij Rijnvicus de ambities op als het gaat om duurzaamheid.

Met 5 doelen verder aan de slag
Vanuit Rijnvicus zijn we al jaren bezig met innovatieve en duurzame projecten die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), oftewel de werelddoelen. Met deze doelen wil de VN in 2030 een duurzame wereld voor iedereen bereiken, waarin niemand wordt buitengesloten. En daar staan wij als inclusieve organisatie helemaal achter. Niet alle doelen zijn relevant voor Rijnvicus, daar om gaan we deze volgende 5 verder uitwerken: Goede gezondheid en welzijn, Kwaliteitsonderwijs, Eerlijk werk en economische groei, Ongelijkheid verminderen en Verantwoorde productie en consumptie.

Wat doen we nu al?
Binnen de 5 genoemde doelen doen wij al veel. Zo hebben wij het project Alle Beetjes Helpen opgericht om onze medewerkers te helpen die het financieel wat moeilijker hebben. Wij kopen duurzaam in en doen aan afvalscheiding. Bij ons is iedereen welkom ongeacht afkomst, cultuur, religie enzovoort. Als jij kan werken, dan ontwikkelen en begeleiden wij jou naar betaald werk. Heb jij moeite met de taal? Dan bieden wij taallessen en taalstages aan. En onze groenten en fruit? Die komen als het even kan uit onze eigen moestuin ‘De Klim-Op’, waar mensen tevens kunnen re-integreren. Verder werken we al zoveel mogelijk papierloos, gaan we duurzame innovatieve samenwerkingen aan en hergebruiken we bepaalde grondstoffen.

Bewustwording collega’s
We zijn dus eigenlijk al goed op weg! Om alle collega’s nog meer te betrekken bij onze ambities, vragen we iedereen om mee te denken. Maar het is best een ingewikkeld thema voor veel mensen. Want hoe ga je verder? Om het inzichtelijker te maken, vroegen wij collega’s vanuit de projectgroep om een vlog te maken voor alle 700 collega’s. Daarin leggen zij uit wat we al doen, en wat we nog verder gaan ontwikkelen. En we vragen iedereen mee te denken. Daarom staat er een ideeënbox in ons bedrijfsrestaurant. Want we weten, onze collega’s hebben ideeën genoeg.

Doe je mee?
Hoe mooi is het als iedereen een aantal initiatieven ook thuis voortzet. Pak eens wat vaker de fiets en niet de auto, breng je oud papier naar de papierbak, zet wat meer groen op je balkon of in je tuin, maak iemand ander blij met je kleding en gooi het niet weg. Doe je mee met onze ambities? Want hoe mooi is het om samen een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld voor onze nieuwe generatie!

Benieuwd naar onze vlog? Wij delen deze graag met je!

Alle berichten

Gerelateerd Nieuws

Rijnvicus rijdt elektrisch!

Rijnvicus heeft zeven elektrische auto’s in gebruik genomen. Deze auto’s vervangen de 10 jaar oude Rijnvicus auto’s met een dieselmotor. Wel zo goed voor…

Nieuws
Rijnvicus rijdt elektrisch